MENÜ

Tarihi gece tarihi zafer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

A Grubu’nda final niteliği taşıyan mücadelede milli takımımız, İzlanda’yı konuk etti. Daha önce gruptan çıkmayı garantileyen rakibi karşısına orta alanı kalabalık tutarak başlayan Fatih Terim, Çek maçının kadrosundan Cenk-Volkan Şen değişikliğine gitti.

15’ten sonra doğru oyun

Karşılaşmanın ilk bölümünde bocalayan millilerimiz, havadan toplarla rakip savunmayı geçmeyi denedi. Fizik kapasitesi bizden daha iyi olan İzlanda için atılan bu toplar çok da sorun yaratmadı. Konuk takım ise ataklarını Şener ve Volkan’ın görev yaptığı kanattan geliştirdi. Özellikle ilk bölümde bocaladığımız anlarda Terim, 12. dakikada kulübede oturan Umut, Cenk ve Mevlüt gibi golcülerini ısınmaya gönderdi. 15’ten sonra toparlanan Ay-Yıldızlılar yerden oynamaya başladı. Teknik kapasitesi zayıf rakibinin üzerine dikine ataklarla giden Terim’in öğrencileri, istediği futbolu da oynamaya başladı.
17. dakikada Volkan sağdan ceza sahasına yerden gönderdi. Arda topun üzerinden atladı ve top Hakan’da kaldı. Hakan ceza sahası dışındaki Oğuzhan’a oynadı. Oğuzhan vurdu, top az farkla auta gitti. Oyunun kontrolünü eline geçiren millilerimiz rakip yarı alana yerleşti. 29. dakikada Hakan Çalhanoğlu duran toptan ortaladı. Topu önünde bulan Volkan kaleyi düşündü, top az farkla yandan auta gitti. Son bölümde İzlanda daha fazla kalemize gelse de, soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Selçuk’tan altın gol

Millilerimiz ikinci yarıya daha düşük tempoda başladı. Tabii bunda Hollanda’nın Çekler karşısında 2-0 mağlup olmasının etkisi büyüktü. Rakip İzlanda da daha çok kendi yarı alanında kalınca, oyunun temposu iyice düştü.

62. dakikada Oğuzhan-Gökhan Töre değişikliğine giden Fatih Terim, topu daha fazla ileri taşımayı düşündü. Terim 72’de ise Hakan Çalhanoğlu-Cenk değişikliğine gitti. Kazakistan’ın da Letonya karşısında öne geçmesi ile Fatih Terim 2. forvet olarak Umut’u oyuna aldı. Rakipler bu ana kadar bizim için her şeyi yaparken, bizim de artık gol için çok daha fazla çabalamamız gereken anlar geldi. Fakat Gökhan’ın gereksiz gördüğü kırmızı kart planları bozdu. Ayağındaki topu rakibe kaptırıp yaptığı sert hareket sonrası kırmızıyı gören Gökhan Töre bu kadar amatörce davranmamalıydı!. Bu kart sonrası orta alanımız düşüş gösterirken, İzlanda daha cesur gelmeye başladı. 85’te Arda ceza sahası sol çaprazında vurdu, top yan ağlarda kaldı. 89. dakikada ise Umut ceza sahasına girerken düşürüldü ve hakem faulü verdi. Topun arkasına geçen Selçuk nefis vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0.

Bu golle İzlanda’yı 1-0 mağlup eden millilerimiz, Kazakistan’ın Letonya’yı yenmesi ile 2016 Avrupa Şampiyonası’na direkt katılmaya hak kazandı.

YORUM YAZ