MENÜ

Tarihi fark olabilirdi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkma şansı az da olsa bulunan Galatasaray, Atletico Madrid’e konuk oldu. Antalyaspor maçında olduğu gibi bu mücadelede de kadroyu Taffarel ve Orhan Atik yaparken önemli sürprizlere yer verdiler. Uzun bir süre sonra Hakan sol bekte görev yaparken, orta alanda Jem ve Bilal ikilisi görev yaptı. Aslan’da forvet bölgesinde ise Podolski şans bulurken Umut maça kulübede başladı.

Atletico göz açtırmadı

Moralsiz ve yorgun Aslan karşılaşmaya kötü başladı. Güçlü rakibinin baskısı sonucu maçın hemen başında geriye çekilmek zorunda kalan Galatasaray, ciddi pozisyonlar vermeye başladı. Orta alanda Bilal ve Jem’in mücadele ve taktisel anlamda katkı verememesi, Atletico’nun bu bölgeyi kolayca geçmesini sağladı. Karşılaşmaya kötü başlamasına rağmen Aslan 10. dakikada öne geçme şansını yakaladı. Hakan, ceza sahasına koşu yapan Sneijder’a oynadı. Hollandalı yıldız, ceza sahası içi sol çaprazından vurdu, top direğin dibinden auta gitti. 13’te ise İspanyol ekibi tehlikeli geldi ve golü buldu. Gabi sol taraftan ceza sahasına ortaladı. Topa iyi yükselen Griezmann kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi. 1-0. Bulduğu golle rahatlayan ev sahibi takım, oyunun temposunu düşürse de kontrolü bir an olsun bırakmadı. Kanatlardan yapılan ortalarla gol arayan Simeone’nin takımı baskısını sürdürdü. Temsilcimiz ise oyunu kendi yarı sahasında kabul ederken takım olma görüntüsünden çok uzaktı. Orta alanın ne savunma ne de hücum anlamında bir katkı yapamaması pozisyon üretemememize neden oldu. Atletico baştan sonra üstün oynadığı ilk 45 dakika sonunda soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Üç pas yaptırmadılar!

İkinci yarı da aynı oyun şekli ile başladı. Atletico yine sahanın tek hakimi olurken Galatasaray sadece rakibinin ataklarını bertaraf etmeye çalıştı. Kendi yarı alanından çıkamayan Cim Bom sadece direnmeyi düşündü. Yine orta saha yoktu, yine Bilal ve Jem bol bol maçı izledi. Atletico en rahat karşılaşmalarından birini çıkartırken, temsilcimiz farkın artmaması için çırpındı. Fakat gücünüz yoksa, takım olmaktan çok uzaksanız ve hiçbir ferdiniz bundan şikayetçi değilse o golü mutlaka kalenizde görürüsünüz. Nitekim 64. dakikada Koke sağdan yerden oynadı. Altı pasta bom boş pozisyondaki Griezmann kariyerinin en rahat gollerden birini attı: 2-0. Böylesi bir arenada bu kadar ezilen bir takım için söylenebilecek tek şey bu farka şükretmek. Dün akşamki karşılaşma Atletico’nun bile hayal edemeyeceği kadar kolay geçerken. Bu futbolla 2-0 yenilmek alınabilecek en iyi sonuç oldu Galatasaray için!

YORUM YAZ