MENÜ

Sneijder ipten aldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son lig maçında Kasımpaşa’ya mağlup olan Galatasaray, haftayı ciddi sorunlarla geçirdi. Her anlamda eleştirilerin odağı olan Sarı-Kırmızılı takımda bir yandan da sakat oyuncuların fazlalığı, Tudor’u bir hayli zor durumda bıraktı. Yasin, Carole ve Hakan sakatlığı nedeniyle forma giyemezken, Tolga da cezalı olduğu için kadrodaki yerini alamadı.

Josue’den klas gol

Karşılaşmanın ilk bölümü son derece temposuz geçerken, Galatasaray yavaş yavaş rakip yarı alana yerleşmeyi başardı. Savunmasını önde kuran Tudor, bloklar arasındaki mesafeyi kısa tuttu. 23. dakikada Sneijder derinlemesine ceza sahasına oynadı. Bekletmeden şutunu atan Sinan’ın vuruşu yan direğe çarpıp, dışarı çıktı. Galatasaray bu dakikadan sonra Bruma ve Sinan’la rakip üzerindeki baskısını artırdı. 31. dakikada Josue yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu, top köşeden ağlarla buluştu: 0-1. İlk 45 dakika bu golle sonuçlanırken, oyun temposu ve kalitesi son derece düşük kaldı.

Hakem penaltıyı vermedi

Karşılaşmanın ikinci yarısı daha tempolu başladı. Galatasaray kanatları daha etkili kullanırken, Bruma topu ileri götürmekte zorlanmadı. 49. dakikada Bruma kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, Victor’dan dönen top Sneijder’ın önünde kaldı. Sneijder’ın şutunda Gaziantepli oyuncu ceza sahası içerisinde topa elle dokunsa da, hakem devam dedi. 53’te ise Thiam ceza sahasına gelen ortaya kafayı vurdu ve skora denge geldi: 1-1. Bu golden sonra Galatasaray’da panik başlarken, savunmada ciddi açıklar verdiler. Ev sahibi ise orta alandan hızlı çıkarak, rakibini dengesiz yakalamaya başladı. 70’ten sonra oyunda hem tempo hem de kalite düşmeye başladı.

80. dakikada ise ceza sahası dışından kullanılacak serbest vuruşta topun arkasına Sneijder geçti. Yıldız oyuncu harika vurdu ve takımını tekrar öne geçirdi: 1-2. Galatasaray bu golle galip gelmeyi başarsa da önümüzdeki sezon için yapılması gereken çok fazla değişim olduğu bir kez daha görüldü. Hırsını ve isteğini kaybeden oyuncularla yola devam etmek bu sezona benzer bir durumu yaşatacaktır.

YORUM YAZ