MENÜ

Skor kandırmasın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’de havlu atan, huzuru Ziraat Türkiye Kupası’nda arayan Galatasaray, çeyrek final ilk maçında Akhisar Belediye’ye konuk oldu. Bu kulvarda herhangi bir hüsran yaşamak istemeyen Sarı-Kırmızılı takım, mücadeleye ideal 11’i ile çıktı. Burak’ın satılması, Sinan’ın sakatlığı, Podolski’nin ateşi derken Denizli, Umut’a sarıldı. Kulübede ise kurtarıcı olarak Volkan Pala vardı.

Kötüden de öte!

Ligin en kötü sahasında oynanan karşılaşmada, futbol için çok da umutlu olmamak gerekirdi. Fakat iki takım da sahaya oynamamak için çıkınca, beklenenden daha kötü bir tablo ortaya çıktı. Galatasaray orta alanı kalabalık tutarak, hakimiyeti sağlasa da, topu ileri bir türlü taşıyamadı. Selçuk, Bilal ve Sneijder yaratıcılıktan çok uzak kalınca, Denizli’nin takımı orta alanda topu ezmekten öteye gidemedi. Akhisar ise oyun temposunu düşük tutarak, yarı alanında bekledi. Ev sahibi takımda Muğdat dışında, orta alanı pek geçen olmadı. 32. dakikada Chedjou’ya rağmen vuruşunu yapan Muğdat’ın şutunu, Muslera son anda kornere çeldi. Bu, ilk yarıdaki tek gol girişimiydi iki takım adına da. Futbol açısından tek olumlu bir hamlenin olmadığı mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.

Wesley isteyince


Mücadelenin ikinci yarısı da benzer bir tempoda başladı. Galatasaray topa hakimken, tempo yoktu. Akhisar ise rakip savunmanın hatasını bekleyen taraftı. Fakat ilk yarıdaki vasatın altındaki futbolun, bu devrede vasata yaklaştığı söylenebilir.

52. dakikada Linnes ceza sahası sol çaprazındaki Sneijder’a oynadı. Hollandalı vurdu, kaleci tehlikeyi önledi. 53’te ise Akhisar, Muğdat’la kendi yarı alanından hızlı çıktı ve Galatasaray savunmasını hazırlıksız yakaladı. Muğdat
rakiplerinden kurtulur kurtulmaz, Rodallega’ya oynadı. Golcü oyuncu çok düzgün vurdu, takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golden sonra da Cim Bom tempoyu yükseltemedi. Maçın başından bu yana sahada görünmeyen Sneijder, sorumluluk almaya karar verince Sarı- Kırmızılılar’da maçın kaderi değişti. 70’te Olcan soldan ortaladı. Ceza sahası içerisinde Sneijder yarım vole vurdu, Douglao’nun müdahalesi ile top ağlara gitti: 1-1. İki dakika sonra ise Sneijder soldan ortaladı, Selçuk top yere düşmeden sert vurdu, top ağlarla buluştu: 2-1.

Galatasaray son derece kötü oynadığı karşılaşmada, rakibini 2-1 yenerek rövanş için avantaj elde etmeyi başardı

YORUM YAZ