MENÜ

Savunmayı aşmak kolay olmayacak

Abone Ol Google News

Lige verilen uzun aranın ardından Türkiye Ziraat Kupası mücadelesinde Malatyaspor’u konuk eden Galatasaray, rakibi ile 4 gün sonra lig maçına çıkıyor. Sarı- Kırmızılılar kupa maçında her ne kadar oyuna hakim taraf olsa da topu son bölgeye taşıyamadı. Tabii ki bu durumda milli aradan sonra kötü dönen Belhanda, Onyekuru ve Feghouli’nin hücuma katkı vermemesi etkili oldu. Aslında bu sorun Fatih Terim’in takımında bu sezon sık sık yaşandı.

Haberin Devamı

Galatasaray, iyi kapanan rakipler karşısında kilidi açamıyor. Üzerine bir de Diagne’nin formsuzluğu olunca skor üretmek çok daha güç oluyor. Terim bu maçta orta alanda değişime gidecektir. Cezalı Ndiaye’nin yerine daha yaratıcı bir orta saha oyuncusu kadroda yer alabilir. Kupadaki maç lig mücadelesinin de zorlu geçeceğini gösterdi. Sarı-Kırmızılı takımda Belhanda, Feghouli, Onyekuru ve oynarsa Emre Akbaba gibi orta saha oyuncuları hücuma çok daha fazla katkı sağlamalı. Aksi takdirde Malatya savunmasını aşmak kolay olmayacak.

Bu istatistiğe dikkat!

Ligde 12 maçtır kaybetmeyen ve 8 galibiyet, 4 beraberlik elde eden Galatasaray, Başakşehir ile birlikte ligde devam eden en uzun yenilmezlik serisinin iki sahibinden biri.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Kupadaki maçta Galatasaray taraftarları oyundan çıkan Diagne ve Onyekuru’yu protesto edip ıslıklamıştı. Bu karşılaşma çok daha fazla sabrın gerektiği bir mücadele olacak. Sarı- Kırmızılı takımın Arena’da kötü oynadığı maçlarda bile taraftar desteği ile 3 puana uzandığını unutmamak gerekir.

Ön plana kim çıkar?

Son kupa maçında kötü bir performans gösteren Feghouli, ligde farklı bir görüntü çizecektir. Galatasaray’da topa en iyi yön veren isimlerden biri olan yıldız oyuncu gerçek futbolunu ortaya koyarsa maça damgasını vurur.

YORUM YAZ