MENÜ

Şampiyonluk havası hissediliyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son lig maçında Gaziantepspor’u 1-0 mağlup ederken, skoru bulmakta bir hayli zorlanan Galatasaray, Akhisar Belediye’ye konuk oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin haftayı galibiyetle kapatması, Sarı-Kırmızılılar için bir baskı yaratsa da, Hamza Hamzaoğlu’nun takımı mücadeleye iyi başladı. Sahaya beklenen 11’i ile çıkan Hamzaoğlu, sağ kanattaki tercihini bu kez Umut yerine Bruma’dan yana kullandı.

Burak kilidi açtı

Karşılaşmanın ilk bölümünden itibaren rakibinin üzerine giden Galatasaray, orta alanı kontrolüne alarak Akhisar Belediyespor’u kendi yara alanında tutmayı başardı. Ev sahibi takım ise güçlü rakibi karşısında kontrataklarla pozisyon aradı. 18. dakikada ev sahibi takım ilk yarıdaki ilk ve tek atağını geliştirdi. Kontratakla hızlı çıkan Roberto Carlos’un takımı, Galatasaray savunmasını hazırlıksız yakaladı. Zokora’nın pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Güray müsait pozisyonda vuruşunu yaptı, Muslera son anda topu kornere tokatladı. Kanatlardan rakibini yıpratan Cim Bom ise her geçen dakika rakibini yıpratmayı artırdı. 22’de Sneijder ceza sahasına girerken vuruşunu yaptı, kaleci Oğuz’un tokatladığı topu önünde bulan Burak golü yapmakta zorlanmadı: 0-1. Bu golün ardından Galatasaray üzerindeki stresi attı ve daha rahat oynamaya başladı. 34. dakikada Emre sol taraftan ceza sahasına ortaladı. Savunmaya rağmen iyi yükselip kafayı vuran Burak, farkı 2’ye çıkarttı: 0-2.
İlk yarı boyunca futbolun doğrularını sahaya en iyi şekilde yansıtan Aslan soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle gitti.

Orta sahayı bırakmadılar

Mücadelenin ikinci yarısına da Galatasaray hakimiyeti ile başlansa da, Akhisar Belediye daha ileride oynamaya çalıştı. Ev sahibi ekibin bu süreçte oyunun sertliğini biraz daha artırdığını söylemek mümkün. 65. dakikada Burak savunmanın hatası ile topu kaptı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Müsait pozisyonda istediği vuruşu yapamayan Burak, farkı 3’e çıkartma şansını değerlendiremedi. Bu bölümden sonra ev sahibi takım Galatasaray kalesine daha fazla gitse de son bölgede etkili olmadı. Hamza Hamzaoğlu oyunda kaldığı sürece çok koşan ve yorulan Bruma’nın yerine Olcan’ı sokarak bu bölgeyi güçlendirdi. Bu hamle topun daha fazla Cim Bom’da kalmasını sağladı.

Maça doğru 11’le çıkan ve oyun içerisinde yerinde değişiklikler yapan Hamza Hamzaoğlu, eski takımını durdurmayı başardı. Kritik bir maçtan 2-0’lık galibiyetle, 3 puanı alarak ayrılan Galatasaray’ın şampiyonluk havasına girdiği kesin. Sarı- Kırmızılılar kalan 5 maçta da bu hırsla mücadele ederse, mutlu sona ulaşması hiç de zor değil...

YORUM YAZ