MENÜ

Şampiyonluğa dev adım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lige verilen aranın ardından Trabzonspor’u konuk eden Galatasaray’da Fatih Terim beklenen kadrosuyla sahaya çıktı. Maça müthiş bir baskıyla başlayan Sarı- Kırmızılı takım, rakibini ilk dakikalardan itibaren kendi yarı alanına hapsetti. Orta alanda Donk ve Selçuk’la pres yapan Terim’in takımı topu çok iyi yönetti. Özellikle Mariano’nun kanadını etkili kullanan Galatasaray golü de bu bölgeden başlattığı atakla buldu.

İlk yarıda...

7. dakikada Mariano sağdan yerden ortaladı Feghouli arka direkte tamamladı: 1-0. Trabzonspor ise Okay, Kucka ve Sosa’nın etkisiz kalması nedeniyle ileri çıkmadı. Sarı-Kırmızılı takım ise girdiği pozisyonları değerlendirmeyi başarabilse maçı ilk yarıda koparabilirdi. Trabzonspor ikinci yarıya daha atak başladı. Bordo- Mavililer risk almaya başladığı anlarda Galatasaray rakibini üzerine çekti. 56. dakikada Hubocan- N’Doye değişikliğine giden Rıza Çalımbay’ın bu hamlesi takıma olumsuz yansıdı.

Gomis rahatlattı

60. dakika Gomis, ceza sahasına topla girdiği pozisyonda bitirici bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0. Uzatma anlarında ise Kucka orta sahadan attığı golle farkı bire indirdi: 2-1. Son bölümde rahat bir futbol ortaya koyan Galatasaray sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılırken çok kritik bir üç puan aldı. Donk, Selçuk ve Mariano ise bu galibiyette başrolü oynadılar.

YORUM YAZ