MENÜ

Ruslar başladı biz bitirdik

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hazırlık kampının son maçında Rusya’ya konuk olan A Milli Takımımız’da Mircea Lucecu beklenen on birimizle sahaya çıktı. Karşılaşma düşük tempoda başlarken millilerimiz oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Savunmasında ve özellikle orta alanda Rusya etkili oldu. Biz ise savunmamızdan çıkarken çok fazla pas hatası yaptık.

Atak geliştiremedik

Organize olmakta zorlanan millilerimiz atak geliştiremedi. Topu ileri taşıma görevi olan Cengiz ve Yusuf da etkisiz kalınca orta alandan öteye gidemedik. İlk yarının sonuna doğru daha fazla önde oynamaya başlayan Rusya ise golü 35. dakikada buldu. Çağlar’ın savunmadaki hatalı pası rakipte kaldı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Samedov, çapraz pozisyonda iyi bir vuruşla topu ağlarımıza gönderdi: 1-0. İlk yarının son bölümünde daha fazla atak yapmaı denesek de başarılı olmadık. Rusya ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapattı.

Etkimizi arttırdık

2. yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladık. Bu değişiklikler hücumsal anlamda daha etkili olmamazı sağladı. Rusya ise bu bölümlerde kendi yarı alanında kaladı. 59. dakikada orta alanımızdan gelen uzun topla buluşan Yunus Mallı çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1. İlk devreninin aksine daha fazla golü düşünen millilerimiz Rusya savunmasını zorlamaya başaldı. Her ne kadar tempoyu arttırıp oyunun yönünü belirlesek de galibiyet golünü bulmadık. İkinci yarısını üstün oynadığımız mücadeleden 1-1’lik beraberlikle ayrıldık.

YORUM YAZ