MENÜ

Rövanş artık formalite

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray, Arena’da Sivassspor’u konuk etti. Bu aşamaya kadar olan kupa mücadelelerine yedek ağırlıklı kadroyla sahaya çıkan Hamza Hamzaoğlu, Sivasspor maçına as oyuncularından kurulu bir takımla çıktı. Muslera, Sneijder, Selçuk ve Melo gibi yıldız isimleri sahaya süren Hamzaoğlu, işi ilk maçta bitirmek istediğini gösterdi.

15’ten sonra toparlandı

Galatasaray ilk dakikalarda oyunu kanatlara yaymak isterken Sivasspor ise rakibini orta alanı kalabalık tutarak karşıladı. Bu dakikalarda iki ekip de birbirini tartarken Galatasaray’ın alışılagelmiş savunma hatası bu maçta erken hortladı. 7. dakikada Melo orta alanda faul beklediği pozisyonda topu rakibine kaptırdı ve Sivasspor hızlı çıktı. Topu Galatasaray yarı alanına taşıyan Cicinho sağ taraftan ceza sahasına ortaladı. Tüm savunmanın bakışları arasında arka direkte Utaka vurdu skoru 0-1’e getirdi. Golden sonra Galatasaray daha atak bir futbol ortaya koyarken savunmada da eksik yakalanmaya başladı. 19. dakikada Sneijder ceza sahası dışından sert vurdu Ertuğrul topu son anda kornere tokatladı. 31. dakikada Sabri, Bruma’nın kafayla indirdiği topu önüne aldı ve ceza sahası dışında sol ayağıyla çok şık vurdu, Ertuğrul bu kez çaresiz kaldı. 1-1. Aslan golden sonra da etkili olurken kanatları daha fazla kullanmaya başladı. 36. dakikada Sneijder sol taraftan kullandığı kornerde topu ceza alanına gönderdi. Yıldız oyuncunun ortasına kafayı vuran Melo topu ağlara gönderdi. 2-1. İlk 15 dakikalık bölümün ardında toparlanan Galatasaray oyunun tam anlamıyla hakimi olurken soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle gitti.

Disiplinden kopmadılar

Mücadelenin ikinci yarısına Sivasspor etkili başladı. Savunmanın arkasına atılan uzun pasta Muslera kalesini terk etti ve Burhan son anda topu kazandıktan sonra vuruşunu yaptı. Kaleye giden top direkten döndü ve Utaka’nın önünde kaldı. Utaka vuruşunu yapsa da golü yapamadı. Bu atakta gole çok yaklaşan Sivasspor tempoyu yükseltemedi ve tekrar kontrataklardan gol aramaya başladı. Galatasaray ise daha temkinliydi. 64. dakikada Umut’a yapılan faulde topun arkasına Sneijder geçti. Ceza sahasının hemen dışından atışı kullanan Sneijder direkt kaleyi düşündü ve nefis bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-1. Bu gol Aslan’ı iyice rahatlattı. 73’te Sneijder bu kez ceza sahası içinden şansını denedi top az farkla yandan auta gitti. 75’te İbrahim ceza sahası içerisinde Sabri’yi düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Selçuk topu ağlara gönderdi ve farkı 3’e çıkarttı. 4-1. Karşılaşma boyunca kazanma hırını sahaya yansıtan Galatasaray iyi bir futbolla farklı kazanmayı başardı. Arena’da rakibini 4-1 mağlup eden Cim Bom rövanş karşılaşmasını formalite haline getirdi.

YORUM YAZ