MENÜ

Özlenen Aslan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir’in puan kaybettiği haftada lig ikinciliği için mutlaka kazanması gereken bir maça çıkan Galatasaray, Adanaspor’u konuk etti. Göreve geldiğinden bu yana üçlü savunmada ısrar eden Tudor, bu mücadeleye dörtlü defans kurgusu ile çıktı. Formsuz Tolga ve De Jong’u yedek soyunduran Tudor, Sneijder’e de ilk onbirde forma vermedi. Göbekte Selçuk-Josue’yi oynatan Hırvat teknik adam, ileride de Eren-Podolski ikilisine şans verdi.

Orta alan işi bitirdi

Savunmasını önde kuran Galatasaray, orta alanda rakibine uyguladığı presle topun kontrolünü sağladı. Yasin, Josue ve Rodrigues ile orta alanı çabuk geçen Tudor’un takımı ilk bölümde baskıyı artırdı. Adanaspor ise yedi oyuncu ile kendi yarı alanında kalınca güçlü rakibini üzerine çekti. İlk yirmi dakikalık bölümde Galatasaray son paslarda fazla hata yapınca, ciddi bir atak geliştiremedi. 25. dakikada ise Selçuk’un ortasına Podolski kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0. Golde Adanaspor kalecisi İtanje’ın da hatası olduğunu söylemek gerekir. Sarı-Kırmızılı takımda özellikle Linnes ve Cavanda’nın ataklarda takıma destek vermesi, rakibini bir hayli zorladı. Fakat Cavanda’nın bir çok bireysel hata yapması, Ahmet ve Semih’in çok daha fazla efor sarf etmesine neden oldu. 42. dakikada Yasin sağdan ortaladı, Eren ceza sahası içerisinde kafayı vurdu kaleci son anda kornere tokatladı. İlk 45 dakikada oyunun hakimi olan ve rakibine pozisyon vermeyen Galatasaray, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Goller art arda geldi

İkinci yarıya Galatasaray gol yağmuru ile başladı. 47. dakikada Eren’in pasında ceza sahasına yönelen Rodrigues çok sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 2-0. 56’da ise Linnes ceza sahası içerisinde rakibinin müdahalesi sonrası yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Selçuk sert vurdu, fark üçe çıktı: 3-0. Üç dakika sonra ise Yasin’in ortasında ceza sahası içerisinde top Vinicius’un eline çarpınca hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Atışı yine Selçuk kullandı ve takımını 4-0 öne geçirdi. Art arda bulduğu gollerle maçı kopartan Galatasaray, rakibine şans tanımadı. Mücadele boyunca iyi savaşan, iyi organize olan Aslan rakibine üstünlük kurmakta zorlanmadı. Josue, Yasin ve Rodrigues takımı hücuma çıkartmakta kusursuz oynarken, Ahmet ve Semih de birbirlerine uyumu ile dikkat çekti. Galatasaray’a geldiği günden bu yana iyi bir performans gösteren Ahmet, bu takımın birinci stoperi olduğunu da gösterdi. Galatasaray kritik maçtan farklı galip ayrılarak, Başakşehir ile puan farkını dörde indirdi.

YORUM YAZ