MENÜ

Oyunun hakkı birer puan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin yenilgisiz lideri Galatasaray, sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe’yi konuk etti. Hafta boyunca denediği on birle sahaya çıkan Tudor, savunmada Maicon, Serdar ve Denayer’e forma şansı verdi.

Tempo var pozisyon yok

Mücadele son derce tempolu başlarken Galatasaray, taraftarının desteği ile hücumda etkili oldu. İlk 10 dakikalık bölümde Ndiaye ve Feghouli ile iyi çıkan Galatasaray oyunu rakip yarı alanda oynamaya başladı. Fenerbahçe ise orta alanı kalabalık tutarak Galatasaray’ın ileri çıkmasını engellemek istedi. 17. dakikada sakatlık nedeniyle Serdar çıkıp yerine Latovlevici girince Sarı-Kırmızılı takım dörtlü savunmaya döndü. 30’dan sonra Galatasaray’da Belhanda ve Feghouli oyundan düşünce ev sahibi takım ileri çıkmakta zorlandı. Bu bölümde Sarı- Lacivertliler orta alanda kalıp kontrataklarla pozisyon ardı. Gol pozisyonu olarak kısır geçen ilk kırk beş dakika 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

Belhanda el freni oldu

İkinci yarıda Galatasaray daha fazla topla oynayan taraftı. Rakibine sol kanattan akın eden Sarı-Kırmızılı takımda Latovlevici her ne kadar yaptığı bindirmelerle etkili olsa da son topları iyi kullanamadı. 65’ten sonra Fenerbahçe kendi yarı alanında daha fazla geriye yaslanmaya başladı. Tudor’un takımı topu ayağında tutsa da Fenerbahçe ceza alanına giremedi. Takımının oyunundan memnun olmayan Aykut kocaman 71. dakikada Valbuena ve Jannssen’i kenara alırken oyuna Alper ve Soldado’yu soktu. 73’te Belhanda ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda Cüneyt Çakır, yıldız oyuncuyu kendisini aldatmaya yönelik hareketten dolayı ikinci sarı karttan, kırmızı kartla dışarı attı. Bu andan sonra ise Fenerbahçe ofansif olarak daha etkili oynamaya başladı. Soldado ve Giuliano ile pozisyon arayan Sarı-Larcivertliler rakip savunmayı zorlamaya başladı. Fakat bu baskı da golü getirmeyince iki takım sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı

YORUM YAZ