MENÜ

Öp Muslera'nın elini!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son lig maçında Bursaspor’u yenerek moral bulan Galatasaray, Kasımpaşa’ya konuk oldu. Başakşehir-Antalyaspor ve Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmalarının beraberlikle tamamlanması ile son derece kritik bir hal alan mücadeleye, Sarı-Kırmızılı takım beklenen on biri ile sahaya çıktı.

Podolski kilidi açtı

Aslan mutlak kazanmak zorunda olduğu maça tempolu başladı. Kasımpaşa da rakibine ilk bölümlerde orta alanda karşılık vermeye çalışsa da, temposunu uzun süre koruyamadı. 6. dakikada Podolski ceza sahası içerisinde önünde bulduğu topta kaleyi düşündü ve takımını öne geçirdi: 0-1. Riekerink’in öğrencileri golden sonra da topa yön veren taraf olsa da, pas alışverişi Muslera ve orta alan oyuncuları arasında oldu. Galatasaray yana ve geriye paslarla rakibini oyalarken, topu bir türlü son bölgeye taşıyamadı. Kasımpaşa cephesi ise kanatları kullanmak istese de, fazlası ile yapılan pas hataları ev sahibi takımın tehlikeli bir atak yapamamasına neden oldu. Kasımpaşa uzaktan şutlarla şansını denese de, etkili olamadı. Düşük kalitede geçen ilk yarıyı Galatasaray 1-0 önde kapattı.

Riekerink seyretti

İkinci yarıya iki takım da savunma hataları ile başladı. 53. dakikada Eduok, Sabri’nin dokunamadığı topu önüne aldı ve Muslera ile karşı karşıya kaldı. İlk vuruşunda Muslera’dan dönen topu takip eden Eduok, ikinci pozisyonda affetmedi ve golü buldu: 1-1. 59’da ise hata bu kez Kasımpaşa’dan geldi. Carole çok klas bir hareketle rakibini ekarte edip, savunmanın arkasına havadan oynadı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Bruma bekletmeden vurdu ve Galatasaray bir kez daha öne geçti: 1-2.

Gollerin ardından iki ekipte de fiziksel düşüş başladı. Özellikle Galatasaray’da De Jong ilk 45 dakikadaki temposundan uzak kaldı. 74’te ise Otigba bir dakika içerisinde iki sarı kart görünce, oyun dışında kaldı. 79’da ise Hakan Balta ceza sahası içerisinde topa elle müdahale etti, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Adem’in vuruşunu, Muslera kurtardı.

On kişi kalan rakibi karşısında oyuncu değiştirmeyen Riekerink’i, Muslera ipten aldı. Galatasaray 2-1 kazandığı maçtan 3 puanla ayrılsa da, Riekerink ile bu işin uzun süre yürümeyeceği kesin. 10 kişi kalan rakibi karşısında hala pozisyon veren, oyuna müdahale etmeyen Hollandalı kazansa da kredisini biraz daha tüketti.

YORUM YAZ