MENÜ

Moral veren galibiyet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupası Eleme Grubu’nda Kosova ile oynayan milli takımımız, rakibi ile Arnavutluk’ta karşılaştı. Arda Turan’ın gazeteci Bilal Meşe’ye fiili ve sözlü saldırısının ardından, Arda’nın milli takımı bırakması ile neticelenen süreçte oldukça gergin bir kamp dönemi yaşayan milliler, mutlak kazanması gereken bir maça çıktı. Uzun zamandır futbol dışı skandallarla gündeme gelen Türk Milli Takımı, maçın başında bulduğu golle öne geçti. 6. dakikada Hasan Ali Kaldırım’ın ortasına ceza sahası içerisinde kafayı vuran Volkan Şen, topu ağlara gönderdi: 0-1.

Golden sonra da rahat bir futbol ortaya koyan milliler, 22. dakikada rakibine ilk pozisyonu verirken Rrahamani savunmanın hatasını affetmedi ve topu ağlarımıza gönderdi: 1-1. Orta alanda Ozan ve Oğuzhan takıma olumlu anlamda hiçbir katkı veremezken, Burak Yılmaz da rakip savunma arasında gezinip durdu. Zayıf rakibi karşısında ikinci golünü duran topta bulan Terim’in öğrencileri Selçuk’un ortasına Cengiz’in kafa vuruşunda Çağlar’a da çarpan top ile bir kez daha öne geçti: 1-2. Düşük tempoda ve kalitesiz geçen ilk yarıda milli takımımız, Volkan Şen ve Cengiz’in golleri ile soyunma odasına 2-1 önde gitti.

İkinci yarı açıldılar

Milli takım ikinci yarıda da durgun ve vasat oyununu sürdürdü. Her ne kadar topa hakim olsa da, zayıf rakibimiz üzerinde ciddi bir baskı kuramadık. Eğer Kosova bu kadar kötü olmasa ve bu kadar çabuk havlu atmamış olsa işimiz çok daha zor olacaktı. Karşılaşma boyunca sahada gözükmeyen Burak, 60. dakikada Oğuzhan’dan aldığı topla ceza sahasına girer girmez vurdu ve farkı ikiye çıkarttı: 1-3. 82. dakikada Emre Mor zor pozisyonda Yusuf Yazıcı’yı gördü.

Yusuf da bekletmeden Ozan’ı gördü. Ozan ceza sahası içerisinde düzgün vurdu ve farkı üçe çıkarttı: 1-4. Bu kadar skandala ve kaosa rağmen bir duruş sergilemek her zaman kolay olmayabilir. Millilerimiz ikinci yarı her ne kadar daha etkili bir futbol ortaya koysa da, bu içinde bulunduğumuz kaos ortamını değiştiremezsek işimiz hala çok zor. Sadece futbol konuştuğumuz bir milli takım ve kişilerin menfi kavgasından uzak bir takım oluşturabilirsek, hedefe ulaşabiliriz. Mutlak kazanmamız gereken bir maçta hata yapmayıp ve grupta iddialı bir durma gelsek de önümüzde çok ciddi sorunlar duruyor.

YORUM YAZ