MENÜ

Malatya'daki oyun yeter

Abone Ol Google News

Fatih Terim’in takımının yapması gereken, hafta içinde Yeni Malatya karşısında göstermiş olduğu performansı tekrarlamak. Kilit paslarda az hata, Onyekuru’nun son tercihlerini iyi yapması ve Feghouli’nin bir lider gibi mücadele etmesi kilidi çözer.

Haberin Devamı

Başakşehir’in son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla zirve ile puan farkını kapatan Galatasaray, son derece kritik bir deplasmana çıkıyor. Zirve yarışında ipleri eline almak isteyen Sarı-Kırmızılılar bunun için ilk adımı Konya ’da atacak.

Konyaspor’un haftalardır galip gelememesi, futbol olarak pozitif bir görüntü çizmemesi ibreyi Galatasaray’a çevirmiş olsa da kilidi açmak kolay olmayabilir.

Fatih Terim’in takımının yapması gereken, hafta içinde Yeni Malatya karşısında göstermiş olduğu performansı tekrarlamak olmalı. Kilit paslarda az hata, Onyekuru’nun son tercihlerini iyi yapması ve Feghouli’nin bir lider gibi mücadele etmesi işleri kolaylaştıracaktır.

Bu tip karşılaşmalarda saha içinde futbolun doğrularını 90 dakikaya yayabilmek kilit noktalardan biri olacak.

Haberin Devamı

Galatasaray, iyi konsatre olup saha içerisinde her bölgede yardımlaşmayı başarabilirse Konya’da istediğini alacaktır.

Ön plana kim çıkar?

Son dönemdeki performansı ile takımına büyük katkılar veren Onyekuru’ya bu zorlu deplasmanda büyük iş düşecek. Başarılı oyuncu kilit paslarda ve son vuruşlarında iyi bir yüzde yakalarsa skora direkt etki eder.

Bu istatistiğe dikkat!

Galatasaray, Konyaspor’a ligde 24 maçtır yenilmiyor. En son 2003-2004 sezonunda rakibine yenilen Cim Bom, son 24 maçın 19’unu kazandı, 5’i berabere bitti. Cim Bom, Konya deplasmanındaki son 4 maçı da kazandı.

Kısa mesaj

Sarı-Kırmızılılar’ın oyun olarak tüm doğruları yapmasının yanı sıra mental olarak da güçlü olması gerekir. Olası gereksiz agresiflik ve panik, Terim ile takımının işini zorlaştırır.

YORUM YAZ