MENÜ

Mağduriyetleri bitmedi

Abone Ol Google News

Rangers’a elenerek Avrupa defterini kapatan Galatasaray çok önemli bir gelirden oldu. Günümüz koşullarında artık en ufak bir kasa girdisinin hayati önem taşıdığı ön görülürse Sarı-Kırmızılılar bu kaybı ileride daha iyi anlayacaktır. Galatasaray’da transferin ilk gününden bu yana takımın acil transfere ihtiyacı olduğunu bilmeyen yoktu. Fatih Terim’in defalarca orta alana takviye istemesine rağmen yine bir transfer sezonunu başarısızlıkla yöneten Mustafa Cengiz ve ekibi bu tabloda büyük paya sahip. Fortuna Düsseldorf’tan Kaan Ayhan’ı ısrarla gelmek istemesine karşın takıma katamayan, Sivas’ta yıldızı parlayan Mert Hakan’ı elleriyle Fenerbahçe’ye teslim eden yönetim, orta sahaya takviye yapamadı.

Haberin Devamı

Çare için o koltukta

Göreve geldiği günden bu yana transfer sezonlarında gönderdiği oyuncuların yerine yeni isimler alamayan Mustafa Cengiz ve ekibi bu sefer göndermeyi de başaramadı. Bir sezon forvetsiz diğer sezon defanssız oynayan Sarı- Kırmızılılar görünen o ki bu sefer de orta sahasız oynayacağa benziyor. Hemen hemen her konuşmasında transfer ettiği oyuncu sayısını gündeme getiren Cengiz zamanında satamadığı ya da Fatih Terim’in ‘satmayın’ demesine karşın sattığı oyunculardan hiç bahsetmedi. Sürekli ‘paramız yok’ diyerek mağduriyetini dile getiren yönetimin bu parasızlığa çare üretmek için o koltukta olduğunu unutmaması gerekir.

Haberin Devamı

En büyük şansı Terim

Sürekli geçmiş yönetimin hatalarını öne sürerek bu işin yürümeyeceği kesin. Galatasaray’ın son yılına bakıldığında hangi başkan ve yönetim var ki büyük hatalar yapmamış. Şu bir gerçek ki Mustafa Cengiz’in en büyük şansı Fatih Terim. Deneyimli teknik adamın iki sene üst üste kazandığı şampiyonluklar olmasa durum çok daha vahim olurdu. Üstelik Terim fikir ayrılıkları olmasına karşın ‘ayrı yollara’ da gitmedi. Fakat sadece Fatih Terim’le başarıya ulaşamazsınız.

YORUM YAZ