MENÜ

Lig çoktan bitmiş!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son lig maçında Osmanlıspor’a 3-2 yenilerek kapanmaz bir yara daha alan Galatasaray, Konyaspor’u konuk etti. Burak Yılmaz’ın, Çin’e ani transferine hazırlıksız yakalanan Mustafa Denizli, forvette Umut’u oynatırken, Yasin’e de ilk 11’de şans verdi. Sakatlıklarını atlatan Denayer ve Podolski ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

Tek pozisyon bile yok


Galatasaray, mücadeleye tutuk başlarken, Konyaspor orta alanda pres yaparak rakibini kaleye yaklaştırmadı. Konuk takım da hücum konusunda etkisiz kalınca pozisyon açısında kısır bir görüntü ortaya çıktı. Selçuk ve Donk’un yeteri kadar mücadele edememesi, Yasin ve Sinan’ın ise defansa yardıma gelmemesi, Galatasaray’ın organize olamamasındaki en büyük etkendi. Öte yandan Umut’un Konya savunmasına karşında kaçak oynamaması ilk yarım saatlik bölümde Sarı-Kırmızılı takımın rakip ceza alanına dahi girememesine nenden oldu. Öte yandan Konyaspor’un savunması sonrası kaleden uzak kalan Umut sürekli yerini kaybetti. Zaten Galatasaray’ın bu taktik anlayışı ile rakibine karşı gol atması mucize olurdu. İki ekibin de pozisyon daha üretmekte zorlandığı ilk 45 dakika 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.

Kıpırdanmak yetmedi

Galatasaray, ikinci yarıya daha tempolu başlasa da pozisyon üretmekte yine zorlandı. Mustafa Denizli’nin takımı savunmanın arkasına havadan atılan uzun toplarla pozisyon ararken Konya defansını geriye doğru itmeye başladı. Selçuk, Umut’a daha fazla yakın oynarken ilk yarının aksine önde basan taraf Cim Bom’du. 63. dakikada maç boyunca sahada gezinen Yasin’i oyundan alan Denizli, Sabri’yi saha sürdü. Konya savunmasını aşmakta zorlanan Sarı-Kırmızılı takım uzaktan şutlarlarla tehlike aradı. 68. dakikada Olcan ceza sahası dışından vurdu kaleci son anda topu çeldi. Cim Bom, 70’ten sonra baskısını artırsa da net pozisyonlar yakalayamadı. İlk yarıdaki tablodan değişmeyen tek unsur Umut’un yine olması gereken yerde değil nerede olmaması gerekiyorsa orada bulunmasıydı. 78’de Sabri sağdan ortaladı, Olcan’ın kafayı vurduğu top üst direğe çarpıp çizgiye düştü. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı. Galatasaray ikinci yarıda yaklaşık 20 dakika kıpırdansa da bu hareketlilik golü getirmedi.

Ligi kafasında çoktan bitiren Sarı-Kırmızılı oyunculardan daha fazlasını beklememek gerekir. Bir parantez de forvet oyuncusu almadan Burak’ı elden çıkartanlara açmak gerekir. Bu takımı, ne oynadığı belli olmayan Umut’a mahkum etmek taraftara acımasızlıktır. Bu saatten sonra Arena’nın boş kalmasına kimse sitem etmemeli. Eğer maksat UEFA’yı ikna etmekse Sneijder, Selçuk, Podolski ve Muslera’yı da satın. Amaçsız bir takımda bu yıldızlar da sıradanlaşıyor.

YORUM YAZ