MENÜ

Lider güle oynaya...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Sivasspor’u mağlup ederek rakiplerinin de puan kaybetmesi ile liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, Kayseri Erciyesspor’u konuk etti. Kazanan kadroda zorunlu olarak Burak-Umut değişikliğine giden Hamza Hamzaoğlu formda takımını bozmadı.

Aslan hırslı başladı

Galatasaray karşılaşmaya oldukça hızlı başladı. Rakibine önde basan Sarı-Kırmızılı takım sol tarafı etkili kullandı. Sneijder, Bruma ve özellikle Yasin’le tehlikeli ataklar geliştiren Aslan’ın golü bulması zor olmadı. 4. dakikada Bruma ceza sahası dışından şutunu çekti kaleciden dönen topu Umut, kafayla tamamladı ve takımını öne taşıdı: 1-0. Ev sahibi takım golden sonra baskıyı da artırdı. Erciyesspor ise kendi yarı alanından çıkmakta zorlandı. 6. dakikada Yasin ceza sahasındaki Olcan’a oynadı. Olcan şutunu atsa da top auta gitti. 17’de ise Cim Bom ikinci gole çok yaklaştı. Bruma topla hızla ceza sahasına girdi. Rakibi eksik yakalayan Galatasaray’da Sneijder ve Yasin bom boş pozisyondayken Bruma kendi vurdu ve top kalecide kaldı. 24. dakikada Hamit 30 metreden çok sert vurdu Zülküf son anda köşeden kornere tokatladı. 32. dakikada ise Drenthe soldan ortaladı Vleminckx arka direkte topu düşürmeden vurdu ve skora denge geldi. Bu dakikaya kadar sahayı rakibine dar eden Sarı-Kırmızılı takım rakibinin ilk ciddi atağında golü kalesinde gördü. Kronik savunma hataları bu maçta da devam etti. Golden sonra konuk ekip oyunda da dengeyi kurdu. Kanatları kapatan Mehmet Özdilek’in takımı orta alanda etkili olmaya başladı. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Fark açılabilirdi

Cim Bom ikinci yarıya da etkili başladı. Rakibinin üzerine kanatlardan giden Sarı-Kırmızılılar Yasin ve Sneijder’le Erciyes savunmasını bunalttı. 54’te Hamit’e yapılan faulde topun arkasına geçen Selçuk, Chedjou’ya durması gereken yeri söyledi ve tam dediği gibi topu ceza sahasındaki arkadaşına gönderdi. Arka direkte iyi yükselen Chedjou kafayı vurdu ve takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1. Bu golden sonra konuk takım daha fazla ileri çıkmaya başlarken Aslan etkili kontralar yakalamaya başladı. 77. dakikada Sneijder ceza sahasına hareketlenen Telles’e çok şık bir pas verdi. Sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Telles’in vuruşunda Zülküf gole izin vermedi. 82’de ise gecenin yıldızı Sneijder ceza sahası dışından vurdu top üst direkten döndü. 90. dakikada ise Sneijder bu sefer affetmedi. Hollandalı yıldız ilk vuruşunda kaleciden dönen topu tamamladı ve farkı 2’ye çıkarttı. Maçın büyük bölümünde üstün olan Galatasaray, Erciyesspor karşısında fazla zorlanmadan 3-1 galip ayrılarak 3 puanı aldı.

YORUM YAZ