MENÜ

Kusursuz lider

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kupa’daki Konya galibiyeti ile moral bulan Galatasaray, liderlik maçında Antalyaspor’u konuk etti. Mariano’yu keserek Linnes’e formayı veren Fatih Terim, gecenin sürprizini yaptı.

Baskıyla boğdular

Galatasaray beklendiği gibi oyuna baskılı başladı. Orta alanda uyguladığı sıkı presle, rakibine oynama fırsatı vermeyen Aslan golü de erken buldu. 14. dakikada Rodrigues’in şutu defansa çarpı Gomis’in önüne düştü. Gomis, ceza sahası içerisinde sert vurdu ve golü yaptı: 1-0. Altı dakika sonra aynı ikili yine iş başındaydı. 20’de Rodrigues orta alanda kaptığı topu 25 metre sürdü ve ceza sahasındaki Gomis’e oynadı. Yıldız oyuncu bir kez daha sert vurdu ve fark ikiye çıktı: 2-0. Cim Bom bu golle de durmadı, 38’de Feghouli skoru 3-0’a getirdi. Devreye bu skorla gidildi.

Tempoyu düşürdüler

İkinci yarı Glatasaray tempoyu düşürdü. Antalyaspor daha fazla gol arasa da etkili gelmeyi başaramadı. Konuk takım topu son noktaya taşıyamadı. Terim’in takımı ise topu ayağında tutup, dinlenmeyi tercih etti. İlk yarıda skor avantajını yakalayan Galatasaray’da; Rodrigues, Gomis ve Belhanda oynadıkları futbolla takımlarına büyük katkı yaptı. Zirveyi ele geçirmek için ayağına gelen fırsatı geri çevirmeyen Fatih Terim’in takımı, kusursuz bir futbolla rakibini 3-0 mağlup etti.

YORUM YAZ