MENÜ

Kriz yaratma şampiyonları

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezonu sancılı atlatan Galatasaray, bu sezonu da krizle açmayı başardı. 14 oyuncusuna astronomik para cazaları kesen yönetim bir anda kimsenin anlam veremediği bir gerginliğe neden oldu. Geçtiğimiz dönemde lig altıncı bitirebilme adına uçuk primler belirleyen yöneticiler, bunu yanı sıra Türkiye Kupası için de yine oyuncularına oldukça cömert davranmıştı. Peki bu sezon ne oldu? Şampiyonluktan başka çaresi olmayan yönetim 14 oyuncusunu neden karşısına aldı. Aslında yönetim ‘disiplin uygulaması’ dese de durum hiç de öyle değil. Dursun Özbek artık şahsi çekleri ve cebinden yaptığı ödemelerle çarkın dönmeyeceğini anladı. Yani tam anlamıyla taşıma suyla değirmen dönmüyor. Fakat burada büyük bir samimiyetsizlik var. Geçen sezonun ‘disiplin cezaları’ neden bu yıla taşındı ve bu cezalar neden geçtiğimiz dönemin alacaklarından kesilmiyor? Çünkü Özbek ve yönetimi ne yaptığını bilmiyor.

Kimse inanmaz

14 futbolcu arasında Wesley Sneijder’e kesilen 2.3 milyon Euro’luk ceza akılla açıklanabilecek türden değil. Açıkça söylemek gerekirse bu cezanın anlamı Sneijder’e git demek. Sneijder’ı gönderebilirsiniz. Galatasaray’da daha önce de birçok yıldız gitti gidecek de. Fakat Sneijder’ı karşınıza alarak, yani bu yöntemle değil, değerleştirerek. Taraftarınızın kombine ve forma alması için elinizde hemen hemen hiçbir argüman kalmamışken bunu yapmak ne kadar akılcı. Ve yaptığınız yöntem hiç etik değil. Galatasaray markasına yakışmaz. Eğer yolları ayırmak gibi bir niyetiniz varsa bunu hem Snijder’e hem de camiaya açık açık söylersiniz. Çünkü sizin ‘disiplin cezası’ dediğiniz uygulamaya kimse inanmıyor.

Huzur da var, risk de

Yeni sezon hazırlıkları için İsviçre’nin yolunu tutan Galatasaray doğa olarak doğru bir yeri seçmiş. Alplerin dibinde tertemiz hava ve sakinlik.. Kamp için olmazsa olmazdır bunlar. Fakat otel konusunda soru işaretleri var kafamda. Otelin arkasında halka açık gölün olması oyuncuların rahatını bozabilir. Gurbetçi vatandaşların da ilgisinin yoğun olacağı düşünülürse güvenliğe çok iş düşecek.

YORUM YAZ