MENÜ

Kötü futbol harika sonuç!

Abone Ol Google News

Erzurumspor galibiyeti ile moral bulan Galatasaray, Ankaragücü’nü ağırladı. Kovid-19 nedeniyle kadrosunda çok önemli eksikler olan konuk takım, cezalı Alper Potuk ile birlikte 8 eksikle maça çıktı. Galatasaray’da sakat Belhanda ve cezalı Falcao kadroda yer almadı.

Haberin Devamı

Babel skoru değiştirdi

Beklendiği üzere Galatasaray maçın başında topa hakim oldu. Terim’in takımı oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalışsa da birçok karşılaşmada olduğu gibi, topu son bölgeye taşımakta zorlandı. Sarı-Kırmızılılar, Emre Kılıç ve Babel ile hücumda üretkenlik sağlamak istese de başarılı oldukları söylenemez. Bu bölümde oyuna başka bir boyut katabilecek bir isim çıkmayınca Fatih Terim’in takımı sahada top gezdirmekle yetindi. Ankaragücü ise hızlı ataklarla şansını denedi. Konuk takım 20’de ilk atağını geliştirdi. Diousse ceza sahası içerisinde müsait durumda vurdu, top auta gitti. 35’te Lobzhanidze ceza sahasına girerken sert vurdu, Okan kornere tokatladı. Yarım saatin ardından toparlanan Ankaragücü, oyuna ortak olmanın ardından Galatasaray kalesini de zorlamaya başladı. Galatasaray’ın ilk yarıdaki futbolu belki de sezonun en kötüsüydü. Fakat sadece bir organize atak geliştiren Aslan golü buldu. 45+2’de Saracchi ceza sahasındaki Babel’i gördü, Hollandalı skoru değiştirdi: 1-0.

Haberin Devamı

Sorunlar devam etti

İkinci yarıda da yine organize olamayan, hangi oyun taktiğini benimsediği belli olamayan bir takım vardı sahada. Terim sakatlanan Saracchi’nin yerine Emre Taşdemir’i, sahada gezinen Diagne’nin yerine de Arda’yı soktu. Biraz kıpırdanır gibi olsa da genel görüntü yine aynı kaldı. Kendi evinde, çok önemli eksikleri olan rakibi karşısında, zorlanan Galatasaray’ın bu tabloyu değiştirmediği takdirde zirve yarışında olması çok zor. Fatih Terim ve yardımcıları bir an önce gerekli tedbirleri almak zorunda. Bu sorunlu oyun gelecek için umut vermiyor.

YORUM YAZ