MENÜ

Konsantrasyon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş galibiyeti ile şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakalayan Galatasaray’da tahmin edilebileceği gibi keyifler yerinde. Derbide oynanan güzel futbol, oyuncu ve taraftarın bir kez daha kenetlenmesi kalan üç maç için en önemli artı olacak. ‘Galatasaray büyük maç kazanamıyor’ algısı Fatih Terim yönetiminde ‘Galatasaray buradan şampiyonluğu’ vermeze döndü. Spor camiasının büyük bir bölümü bu şekilde düşünürken, geçmişe bakılınca bunu destekleyen bir çok etkenin de olduğu ortada. Fakat bu sezon işler diğer yıllara oranla farklı. Her ne kadar Beşiktaş’ın şansı büyük ölçüde kalmasa da Başakşehir ve Fenerbahçe şampiyonluk için hala çok iddialı.

Hiç kolay değil

Fatih Terim’in bu tabloda takımını rehavetten uzak tutacak tecrübesi var. Geldiği günden bu yana takım içi birlikteliği sağlamak için mesaisinin büyük bölümünü harcayan Terim, son üç maçta da ne yapılması gerekiyorsa yapacaktır.

Kalan 270 dakikalık bölümde öncelikle Akhisar maçını kazanmak gerekiyor. Derbinin üzerine alınacak deplasman galibiyeti her anlamda büyük kazanç. Fakat böylesi kağıt üzerinde kolay görünen maçlar bu sezon Sarı-Kırmızılılar’ın başına çok iş açtı. Şimdi ise telafisi olmayan bir noktaya gelindi. Kalan üç maçta şampiyonluğun gelmesi için konsantrasyon şart. Bu nokta da Galatasaray’ın en büyük şansı takımın başında Fatih Terim’in olması.

YORUM YAZ