MENÜ

İyi futbol, kötü sonuç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

EURO 2016 öncesi son viraja giren milli takımımız, en ciddi hazırlık maçı sayılabilecek karşılaşmada, İngiltere’ye konuk oldu. İngiltere gibi güçlü bir rakip ile, durumumuzu görmek adına, son derece önem taşıyan maça iki takım da ideal 11’leri ile çıktı.

Caner’i zorladılar

Gerek kadro kalitesi, gerekse tribünlerin doluluk oranı ile hazırlık maçından çok bir turnuva maçı havasındaki mücadeleye, İngiltere iyi başladı. Orta alandan hızla çıkan ev sahibi takım, savunmamızın arasına attığı toplarla etkili oldu. 3. dakikada Alli savunmamızın arasına derinlemesine oynadı ve Kane’ni gördü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Kane golü yaptı: 1-0. Bu golden önce Kane’in ofsayt pozisyonunda olduğunu da söylemek gerekir. İngiltere golden sonra da ataklarına devam etti. Özellikle Sterling ve Alli defansımızı yıprattı. 10 dakikalık bölümün ardından oyuna dengeyi getirdik ve orta sahada daha fazla ayakta kaldık. Oğuzhan, Selçuk ve Hakan Çalhanoğlu ile topu daha iyi kullanınca, rakip kalede daha fazla tehlike yarattık. 13’te Volkan Şen sağ kanattan çizgiye indi ve içeri çıkarttı. Topla ceza sahası içerisinde buluşan Hakan Çalhanoğlu düzgün vurdu ve skora denge geldi: 1-1. Bu gol aynı zamanda milli takımımızın tarihinde İngiltere’ye attığı ilk gol oldu. 28. dakikada Wilshere’in kornerden ortasına Dier kafayı vurdu, direğe çarpan top auta gitti.

Yarım saatlik bölümün ardında oyunun temposu az da olsa düşmeye başladı. İlk yarı boyunca Caner’in kanadından gelen İngilizler, yıldız oyuncunun maç eksiğinden yararlanıp hataya zorlamak istedi. Fakat Caner uzun zamandır oynamamasına karşın, Sterling ve Wilshere karşısında pek de hata yapmadı. Fakat fiziki yetersizliği de gözden kaçmadı. Tempolu ilk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Daha önde oynadık

İkinci yarıya daha önde oynayarak başladık. Fizik kalitemizi tasarruflu kullanarak, rakip üzerine daha fazla gitmeye başladık. 54. dakikada Cenk ceza sahası dışında dönüp vurdu, top az farkla direğin dibinden dışarı gitti. Bu bölümde özellikle Cenk ve Volkan ileri uçta yaptıkları pres ile İngiltere savunmasını hataya zorladı. 70’te ise Fatih Terim iki değişikliğe birden gitti. Terim, Caner-İsmail ve Oğuzhan-Mahmut değişikliklerine gitti. Fakat 71. dakikada Mehmet çıkarken topu kaptırdı ve Vardy hızla ceza sahamıza girdi. Mehmet’in yaptığı hamle sonrası Vardy yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Kane, vuruşunu yaptı ve top auta gitti. 83. dakika kornerden gelen topu Cahill kafayla içeri indirdi, Volkan ve İsmail Köybaşı anlaşmazlığı sonrası, topu önünde bulan Vardy sert vurdu ve İngiltere öne geçti: 2-1. Golden hemen sonra Terim, Ozan Tufan-Mevlüt değişikliğine gitti ve çift forvete döndü. Fakat kalan sürede gol bulamadık ve sahadan 2-1 yenik ayrıldık.

Eksiklerimizi gördük

Millilerimiz her ne kadar mağlup olsa da, turnuva öncesi iyi bir sınav verdi. EURO 2016’ya kadar takım olarak fizik kalitemizi yukarıları çekersek, ciddi sorunlar yaşamayız. Fakat bir gerçek var ki, Caner’in maç eksiği, Ozan’ın acemilikleri ve Hakan-Mehmet Topal ikilisinin ağırlığı giderilmek zorunda.

YORUM YAZ