MENÜ

İsteyince oluyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son maçında Ukrayna’ya 2-0 yenilerek gruptan çıkma şansını zora sokan milli takımımız, Hırvatistan’ı konuk etti. Tam anlamıyla final niteliği taşıyan maçta, Lucescu bir önceki karşılaşmanın kadrosundan yedi değişikliğe gitti. Cenk ve Burak’ı beraber oynatan tecrübeli teknik adam, son derece ofansif bir taktik benimsedi.

Tempolu ilk yarı

Maç yüksek tempo ile başlarken, ilk ciddi atağı Hırvat oyuncular geliştirdi. 5. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Kovacic’in şutunu Volkan zor da olsa kornere çeldi. 11. dakikada ise bu sefer biz gole çok yaklaştık. Arda soldan içeri girdi ve kale ağzındaki Cenk’e çıkarttı. Cenk müsait pozisyonda topu auta gönderdi. 20’den sonra ise oyunun kontrolünü elimize geçirdik. Arda, Hakan ve Nuri ile ataklara yön veren millilerimiz, rakip kalede daha çok görülse de ceza sahasına girmekte zorlandı. Savunmada takım halinde kapanarak hata yapmayan Hırvatistan, bu anlamda başarılı oldu. İlk yarı boyunca gol arayan Ay-Yıldızlılar bunu başaramayınca, soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Cenk’ten altın gol

Mücadelenin ikinci yarısı da tempolu başladı. Millilerimiz bu devrede daha çok kanat organizasyonu yapmayı denedi. 55’te Kaan ortaladı, Burak kafayı vurdu top az farkla yandan auta gitti. Bir dakika sonra ise Hırvatlar tehlikeli geldi. Modric ceza sahasındaki Perisic’e oynadı. Perisic, sol çaprazdan vurdu top yandan auta gitti. 65’ten sonra ise takımımızda tempo düştü. Lucescu 70. dakikada yorulan Arda’nın yerine Emre Mor’u oyuna aldı. 75. dakikada Oğuzhan sert vurdu, kaleciden seken top Cenk Tosun’un önünde kaldı. Cenk düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Golden sonra sakin kalan millilerimiz orta alanı daha güçlü tuttu. Özellikle ikinci yarıda daha çok gol arayan, daha çok isteyen Ay-Yıldızlılar, kalan bölümde hata yapmadı ve altın değerindeki üç puanı kazandı. Bu maç gösterdi ki, doğru kadro seçimi ile sahaya çıkıp yürekli bir mücadele ortaya koyulursa, sonuca gitmek hiç de zor olmuyor.

YORUM YAZ