MENÜ

İstek, kalite ve sonuç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin ilk maçında Kayserispor’u 4-1 mağlup eden Galatasaray, Osmanlıspor’a konuk oldu. İlk maçta iyi bir futbol ortaya koyan takımı bozmayan Tudor, Selçuk İnan’ı yine yedek bıraktı.

Boğucu baskı

Maçın ilk dakikaları ile birlikte Galatasaray oyuna ağırlığını koydu. Orta alanda rakibine büyük bir üstünlük kuran Sarı-Kırmızılı takım sahanın tek hakimiydi. 14. dakikada Belhanda kornerden ortaladı, savunmadan seken topa Maicon ceza sahası içerisinde kafayı vurdu top ağlara gitti: 0-1. Golden sonra da iştahlı oynayan Tudor’un takımı, rakibini kendi yarı alanına hapsetti. Ndiaye’nin hırsı, Mariano’nun bindirmeleri, Rodrigues’in sürati ve Belhanda’nın tekniği ile pozisyonlar üreten Cim Bom, ikinci golü 31. dakikada buldu. Rodrigues sağ kanattan ceza sahasına girdi. Gomis önünde bulduğu topa bekletmeden vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-2. Osmanlıspor baskı karşısında oyun kurmak bir yana, çok uzun süre topu dahi ayağına alamadı. Galatasaray her anlamda üstün oynadığı karşılaşmanın ilk devresini 2-0 önde bitirdi.

Skor rahatlık verdi

Osmanlıspor ikinci yarıda daha fazla önde oynamaya çalıştı. Galatasaray ise az da olsa temposunu düşürdü. Kanatları yine etkili kullanan Sarı-Kırmızılı takımda 56. dakikada Mariano ceza sahasındaki Tolga’ya oynadı. Tolga bekletmeden vurdu ve farkı üçe çıkarttı: 0-3. Bundan iki dakika sonra ise Galatasaray yıllardır yediği gollerin bir benzerini daha kalesinde gördü. Duran topta gelen ortayı savunma bir türlü karşılayamayınca, Serdar Gürler farkı ikiye indiren golü attı: 1-3. İkinci yarıda özellikle Ndiaye ve Fernando fizik olarak düşüş yaşayınca, Osmanlıspor daha fazla pozisyon bulmaya başladı. Bu anlarda ise Tolga savunmasına yardım eden kişiydi.

Maçın büyük bölümünde hatasız oynayan Galatasaray iyi futboluyla rahat bir galibiyet aldı.
Rakibini 3-1 mağlup eden Sarı-Kırmızılı takım bu sezon şampiyonluğun en önemli adayı olduğunu gösterdi.

YORUM YAZ