MENÜ

İnatçı Aslan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini sürdüren Galatasaray, Kardemir Karabükspor’u konuk etti. Sakatlıktan dönen Linnes’e formayı veren Tudor, Tolga’nın yokluğunda Feghouli’ye ilk onbirde ∫ans tanıdı. belhanda etkisi Mücalenin ilk bölümünde iki takım da savruk bir görüntü sergilerken 10. dakikadan itibaren Galatasaray oyuna ağırlığını koydu. Belhanda ve Feghouli ile orta alanı domine eden Sarı- Kırmızılı takımda 16. dakikada Linnes sağdan ortaladı. Kaleciden topu Feghouli tamamladı ve top ağlara gitti. 1-0. Golden soran baskısını arttıran Galatasaray ikinci golü Maicon’un kafası ile buldu. Belhanda kornerden harika ortaladı, Maicon ceza sahası içerisinde kafayı vurdu ve fark ikiye çıktı: 2-0. İlk yarı boyunca atak geliştirmekte zorlanan Karabükspor’da ise 26. dakikada Belhanda’nın hatasını iyi değerlendiren Yatabare düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi. İlk kırk beş dakika boyunca Belhanda, Feghouli ve Mariano’nun etkili oyunu ile rakibi üzerinde baskı kuran Galatasaray soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle gitti.

Cömertçe davrandı!

İkinci yarıda Karabükspor daha geniş alanda ve daha fazla risk alarak oynamaya başladı. Galatasaray ise her iki kanadı da etkili kullandı. İlk devrede sol tarafı fazla kullanmayan Sarı- Kırmızılılar bu yarıda Rodrigues’i daha fazla kullandı. Tudor’un takımı her ne kadar rakip yarı alanda etkili olsa da topu son noktaya bir türlü taşıyamadı. Özellikle Gomis’e gol attırıma yarışında olan oyuncular birçok pozisyonu sonuçsuz biraktı. 70’ten sonra konuk takım iyice kendi yarı alanına çekilirken Galatasaray ileri uçta son derece cömert davrandı. 81. dakikada ise Maicon’un ceza sahası içerisinde Yatabare’ye yaptığı müdahaleye hakem penaltı noktasını gösterdi.

Maicon...

Topun başına geçen Seleznov topu ağlara gönderdi ve maça denge geldi: 2- 2. 2-0 öne geçtiği maçta birçok pozisyonu cömertçe harcayan Galatasaray, rehavete kapılmanın sonucunu iki puan kaybederek ödemek üzereyken sahneye Maicon çıktı. Uzatma anlarında ceza sahası içerisindeki karambolde topu önünde bulan Maicon sert vurdu ve takımını bir kez öne geçirdi.

YORUM YAZ