MENÜ

İlk yarıda bitirmeliydik

Abone Ol Google News

Yeni bir yapılanma içerisinde olan Milli Takımımız, Konya’da İsveç’i konuk etti. Uluslar Ligi mücadelesinde Lucescu, Yunus Mallı’ya ilk 11’de şans vererek sürprize imza attı. Maç öncesi ısınmada sakatlanarak kadrodan çıkartılan Serdar Aziz’in yerine ise Kaan sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Cengiz büyüledi

Millerimiz maça çok iyi başladı. İlk dakikada Cengiz uzaktan çok sert vurdu, kaleci zor da olsa topu kornere tokatladı. Golden sonra da hücum organizasyonlarında başarılı olan oyuncularımız hızlı ataklarla çıktı. Orta alanda, özellikle Cengiz son derece etkiliydi. İsveç yarı alanına topu taşımakta zorlanmayan Ay-Yıldızlılar’da Cenk fırsatları değerlendiremedi. İsveç ise en ciddi tehlikeyi 23’te yakaladı. Sinan topu elinden kaçırdı, İsveç bu hata sonrası gole çok yaklaştı. İlk yarı boyunca sahada futbol adına doğruları yapan, fakat bunu skora yansıtamayan Ay-Yıldızlılar soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gitti. İlk yarıya damga vuran oyuncumuz ise Cengiz Ünder oldu.

Baskıyı kıramadık

İkinci yarıya İsveç iyi başladı. Orta sahada baskıyı kuran konuk takım ceza sahamıza etkili geldi. Bu bölümde bizim orta alanımız düştü ve savunmamız geriye çekildi. İleri uçta ise Cenk etkisiz oyununu sürdürdü. 71. dakikada Okay rakibini ceza sahasında düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Granqvist topu ağlara gönderdi: 1-0.

Haberin Devamı

Bu golden sonra İsveç tempoyu düşürdü. Biz ise gerekli yaratıcılığı gösteremedik. Özellikle ilk yarıdaki fırsatları değerlendiremeyen Milliler tecrübe kazandıkça ve beraber oynadıkça daha iyi sonuçlar alacaktır. Tabii bunun yanı sıra gerçek bir lider oyuncu eksiğimizi gidermeliyiz. Rakibimize 1-0 yenilerek, Uluslar Ligi’nde C Ligi’ne düştük.

YORUM YAZ