MENÜ

İlk raund Denizli'nin!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mustafa Denizli’nin Galatasaray’ın teklifini kabul etmesi kesinlik kazanır kazanmaz, özellikle Florya’da köklü değişikliklerin olacağı ilk antrenmanda ortaya çıkmıştı. Florya’nın tek hakimi olmak koşulu ile görevi kabul eden Denizli, ilk iş olarak kendi düzenine uygun bir yapı oluşturmak için kolları sıvadı.

Başkan yetkiyi verdi

Yemekhaneden oyuncuların odalarına kadar tüm düzeni baştan aşağı değiştiren tecrübeli hocanın asıl hedefi Florya’da kendisi dışında hiçbir gücü tutmamaktı. Aslında başkan Dursun Özbek ilk günden hocanın bu isteğini saygıyla karşılayıp tek yetkiyi ona verse de, bu saatten sonra güç savaşları kendini gösterdi.

Akıbeti belli oluyor

Kısa bir süre önce futbol direktörlüğüne getirilen, yani futbolun patronu olan Cenk Ergün’ün akıbetinin ne olacağı sorusu, yavaş yavaş yaşananlarla cevap bulmaya başladı. Galatasaray’da çok uzun yıllardır birçok görevde mesai harcayan Ergün’ün, zirveye ulaştıktan sonra bu kadar kısa sürede pasifize edilmesi normal karşılanacak bir durum değildi.

UEFA’yı hedef gösterdi

Özellikle yerli oyuncular üzerinde büyük etkisi olduğu bilinen Cenk Ergün, ilk günden Mustafa Denzili’nin radarına girdi. Antrenman esnasında dahi kendisi dışında kimseyi istemeyen Denizli’nin, Florya’da Ergün’le uyumlu çalışamayacağı ortaya çıktı. Denizli’nin, ‘Kulübün sana UEFA konusunda daha çok ihtiyacı var’ dediği Ergün, böylelikle yavaş yavaş Florya’dan uzaklaştırıldı.

İstifadan geri döndü

Bilinen bir gerçek var ki, yapılamayan transferler konusunda dahi yönetimi açık açık eleştirmeyen Denizli’nin olmazsa olmazı, futbolda tek patronun kendisi olmasıydı. Grosskreutz skandalının ardından istifanın eşiğinden dönen Cenk Ergün, Denizli’nin taviz vermemesi sonrası Florya’dan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Rüzgarın yönü değişir

Denizli bu tutumu tüm yöneticiler için sergilerken, Cenk Ergün’ün Florya’da bu kadar güçlü olmasının kendisini bir hayli rahatsız ettiği kesin. Bundan sonraki süreçte ikilinin arasının düzelmesi bir hayli zor görünürken bu güç savaşında ilk raundun galibinin Mustafa Denizli olduğunu söyleyebiliriz. Fakat unutulmamalı ki, Galatasaray’da rüzgar her an yön değiştirebilir.

YORUM YAZ