MENÜ

İlk maç finale taşıdı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Galatasaray, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Rize’deki maçı 3-1 kazanan Galatasaray, bu mücadeleye büyük bir avantajla başladı. Kadroda değişime giden Riekerink savunmanın sağında Semih’e forma verirken, uzun süredir şans bulamayan Donk da sahaya ilk 11’de çıktı. Riekerink’in bir başka değişikliği ise, Umut’u yedek oturtup Podolski’yi en uçta oynatmasıydı.

Tempoyu düşürmediler

Rizespor erken gol bulup, final şansını artırmak adına mücadeleye risk alarak başladı. 9. dakikada Ahmet İlhan ceza sahası içerisinde vurdu, top yan direkten döndü. Galatasaray skor avantajına sahip olmasına karşın tempoyu düşürmedi ve gol aramaktan vazgeçmedi. 21. dakikada ise Karadeniz ekibi gole çok yaklaştı. Ahmet İlhan kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, Muslera gole izin vermedi. Muslera’dan dönen topu önünde bulan Ahmet İlhan’ın ikinci denemesini bu kez Denayer çizgiden kafayla çıkarttı.

Bu bölüme kadar Çaykur Rizespor iki önemli ataktan yararlanamadı. 23’te ise Podolski kornerden ortaladı, Donk altı pasta kafayı vurdu, top az farkla auta gitti. İki takımın da tempoyu yüksek tuttuğu ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Sinan hazır döndü

Galatasaray ikinci yarıya Yasin-Olcan değişikliği ile başladı. İlk yarı boyunca takımına olumlu katkı yapmayan Yasin’in kenara gelmesi, doğru bir hamle oldu. Rize’de ise Tuszynski ikinci yarıya başlamazken onun yerine Mehmet Akyüz oyuna dahil oldu. Bu değişiklik Rizespor’a hareketlilik getirdi. Deplasman ekibi Mehmet ile birlikte, pas yüzdesini artırıp Muslera’yı daha da zorlamaya başladı. Cim Bom’da ise, Donk orta alanda aksamaya başladı. 61. dakikada Galatasaray kontratakla hızla sahasından çıktı. Emre’nin pasıyla kaleye yönelen Podolski, boş durumdaki Sabri’ye ortaladı. Sabri arka direkte topa vursa da pozisyon autla sonuçlandı. Rizespor gol için daha fazla risk aldıkça, Galatasaray kontralarla etkili olmaya başladı. 64’te Podolski ceza sahası dışından vurdu, top az farkla yandan auta gitti. 70’te ise Sinan Gümüş uzun bir sakatlık döneminin ardından Sabri’nin yerine oyuna dahil oldu. 74. dakikada Muslera’nın uzun kaleci vuruşu sonrası topu önüne alan Sinan, direkt kaleye yöneldi. Çapraz açıdan vuruşunu yapan genç oyuncunun şutu, az farkla auta gitti.

Uzun bir sakatlık döneminin ardından son derece iyi bir şekilde sahalara dönen Sinan’ın performansı çoğu arkadaşından iyiydi. İki takımın da zaman zaman gole çok yaklaştığı mücadele 0-0’lık beraberlikle tamamlanırken, Galatasaray finale yükselen taraf oldu.

YORUM YAZ