MENÜ

Hem zirve hem moral

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kasımpaşa yenilgisiyle önemli bir avantaj yitiren Galatasaray hem zirve yarışına devam edebilmek hem de moral olarak güçlü kalabilmek adına kazanmak zorunda. Ancak Bursaspor için de tehlike çanları çalıyor...

Kasımpaşa yenilgisinin ardından ligde önemli bir avantaj yitiren Galatasaray’ın mutlaka üç puanla ayrılmak zorunda olduğu bir maç. Hem zirve yarışına devam edebilmek hem de moral olarak güçlü kalabilmek adına Bursaspor mücadelesi son derece önem taşıyor. İç saha maçlarında coşkulu ve etkili oynanayan Fatih Terim’in takımı, mücadele sonuna kadar temposunu sürdürmeli. Gol bulma konusunda sorun yaşamayacağını düşündüğüm Sarı-Kırmızılılar, savunmada her zamankinden çok dikkatli olmak zorunda, çünkü Bursaspor için çanlar çalmaya başladı ve evine eli boş dönmek istemeyecektir. Bir parantez de Muslera’ya açmak gerekir. Son dönemdeki formsuz görüntüsünden kurtulup kendisini toparlamalı. Kalan maçların hepsinin birer final olduğunu unutmaması gerekir.

Ön plana kim çıkar?

Kasımpaşa maçında bayılarak yürekleri ağıza getiren Gomis mücadelenin kalan kısmında da etkisiz kalmıştı. Türk Telekom Stadı’nda oynanan maçlarda her zaman daha etkili olan yıldız oyuncu Bursaspor için en büyük tehlike olacaktır.

Bu istatistiğe dikkat!

Galatasaray ligde evinde 13 maçtır kaybetmiyor (12G 1B). Sarı-Kırmızılılar en son Eylül 2015-Nisan 2016 arasında bundan daha uzun bir yenilmezlik serisi yakalamıştı (14 maç).

Kısa mesaj

Sivas ve Kasımpaşa yenilgileri sonrası kredisini önemli ölçüde yitiren Galatasaray’ın kazanmaktan başka çaresi yok. Olası bir puan kaybında Fatih Terim’in gelişi ile toparlanan takımı yarışta tutmak çok zor olur.

YORUM YAZ