MENÜ

Hem futbol hem skor iyi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, ligin ilk maçında Karabükspor’u uzatma dakikalarında Eren Derdiyok’un golü ile mağlup ederken, futbolu ile beğeni kazanamadı. Akhisar Belediye karşısına son maçın kadrosundan iki değişikliğe giden Riekerink, Sinan ve Linnes’i kulübeye çekerken, Sabri ve Yasin’e ilk 11’de şans verdi.

Erken gol kendine getirdi

Mücadeleye iyi başlayan taraf Akhisar oldu. Güçlü rakibi karşısında ilk dakikalarda hızlı hücum eden ev sahibi ekip, golü bulmakta zorlanmadı. 3. dakikada kornerden gelen topa, Vaz te arka direkte kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Bu pozisyonda Selçuk, kolay topu izlemekle yetindi. Golden sonra Galatasaray oyunun hakimiyetini eline geçirdi. Bruma, Sneijder ve Tolga ile orta alanı kontrol eden Cim Bom, her ne kadar ceza sahasına girmekte zorlansa da, rakip yarı alana yerleşti. Ceza sahasına atılan toplarla gol arayan Riekerink’in takımı ilk tehlikeli atağını 17. dakikada yakaladı. Chedjou’nun havadan ceza sahasına gönderdiği topa Eren kafayı çok iyi vurdu, kaleci son anda kornere çeldi. Akhisar ise özellikle orta alanda etkisiz kalınca, topu bir türlü rakip alana taşıyamadı. Oyundaki etkinliğini her geçen dakika artıran Galatasaray aradığı golü 35. dakikada buldu. Bu bölüme kadar pas hataları ve isabetsiz şutları ile dikkat çeken Sneijder ceza sahasına ortaladı, iyi yükselken Eren kafayı vurdu ve skora denge geldi: 1-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Bruma golü yarattı

İkinci yarı da benzer bir görüntüde başlasa da, Galatasaray’ın ilk bölümde ileri çıkmakta zorlandığı görüldü. 58. dakikada ise Sarı-Kırmızılılar’da sakatlanan Eren’in yerine Josue oyuna girdi. Bu değişiklik sonrası takımda en uç bölgede hiç kimse oynamazken, Riekerink; Yasin, Bruma, Sneijder ve Josue ile kalabalık hücum edilmesini istedi. 54. dakikada Sneijder ceza sahası dışından çok sert vurdu, kaleci son anda tokatladı ve topu kornere gönderdi. 63’te ise Bruma topla beraber hızla rakip yarı alana yöneldi. Yaklaşık 50 metre top süren Bruma, Yasin’e oynadı. Kaleci ile karşıkarşıya kalan Yasin düzgün vurdu ve Cim Bom’u öne geçirdi: 1-2. Golden sonra ise, Akhisar etkili gelmeye başladı. Ev sahibi takım daha cesur ataklar yapmaya başladı. 69’da Rodallega ceza sahası dışından vurdu,top direkten döndü. Galatasaray savunmasında ise Hakan ve Chedjou bireysel hatalar yaptılar. Ev sahibi takım son bölümde tekrar oyundan düşünce, Galatasaray oyunu domine etmeye başladı. Uzatma anlarında Bruma skoru bir kez daha değiştirince, Aslan rakibini 3-1 mağlup edip 3 puanı almayı başardı. Maçın büyük oranında iyi oynayan ve üstün olan Cim Bom, hem skor hem de futbol olarak taraftarlarını mutlu etti.

YORUM YAZ