MENÜ

Gomis varsa sorun yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Milli aranın ardından lige Konyaspor deplasmanı ile başlayan Galatasaray’da, Igor Tudor sahaya on bir yabancı ile çıktı. Hafta boyunca yapılan antrenmanlarda Serdar ve Denayer’ı sürekli değiştirerek deneyen Tudor, formayı Denayer’e verdi.

Orta alan ağır kaldı

Özellikle hücum esnasında üçlü savunma ile mücadele eden Galatasaray’da Latovlevici ve Mariona sürekli rakip yarı alandaydı. Sarı-Kırmızılılar her ne kadar oyunu Konyaspor’un yarı alanına yıksa da etkili atak geliştirmekte zorlandı. Orta alanın ağır davranması ve pas hataları takımın hızını kesti. Duruma ilk müdahalesini yapan Tudor 32. dakikada Rodrigues-Selçuk değişikliğine gitti. 34. dakikada Feghouli ceza sahası dışından çok klas vurdu, Serkan son anda kornere tokatladı. Konyaspor da skor değiştirmek adına istekli olmayınca ilk yarıya 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Tempo arttı gol geldi

İkinci yarıda Galatasaray az da olsa daha hızlı oynamaya başladı. Rakibini savunmasını önde kurmasını fırsat bilen Sarı-Kırmızılı oyuncular, daha uzun toplarla oynadı. 54. dakikada Selçuk’la başlayan atağı Konyaspor savunması uzaklaştıramadı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Gomis çok sert vurdu ve takımını öne geçirdi: 0-1. Golden sonra Tudor’un takımı topu ayağında tutup rakibi üzerine çekti. Mustafa Reşit Akçay her ne kadar yaptığı değişikliklerle takımını hareketlendirmek istese de başarılı olduğu söylenemez.

Ekstra çabasıyla

77’de ise Gomis orta sahadan aldığı topla üç Konyasporlu oyuncuyu geçip ceza sahasını girdi. Yıldız oyuncu son vuruşu yapmak üzereyken rakibinin müdahalesi ile yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Gomis düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 0-2. İkinci yarıda biraz daha tempolu oynayan ve daha az pas hatası yapan Galatasaray, Gomis’in ekstra çabası ile mücadeleden 2-0 galip gelmeyi başardı.

YORUM YAZ