MENÜ

Gerçek ‘Lider'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk yolunda iki takım için de büyük önem taşıyan maçta, Galatasaray ve Başakşehir karşı karşıya geldi. Kadroda sürprize imza atan Fatih Terim, Maicon’un yerine Denayer’e, Selçuk’un yerine de Donk’a forma verdi.

Pozisyonsuz ilk yarı

Taraftarının desteği ile maça hızlı başlayan Galatasaray, ilk on beş dakikalık bölümde oyunu rakip yarıda oynasa da, ceza alanına giremedi. Başakşehir ise özellikle orta alanda etkili oldu. 20. dakikadan sonra istediği oyunu sahaya yansıtmaya başlayan konuk takım, Sarı-Kırmızılılar’ın da hızını kesti. Cim Bom’da Belhanda ve Feghouli aksayınca, bir çok atak başlamadan sona erdi. İki ekip de skoru değiştiremeyince soyunma odasına 0- 0’lık eşitlikle gitti.

Mariano’dan ekstra gol

İkinci yarı aynı tempoda başlasa da, Galatasaray daha önde oynadı. İlk 45 dakikada olduğu gibi Mariano’nun kanat ortaları ile pozisyon arayan Sarı-Kırmızılılar sonuç alamadı. 60’ta Mariano topla beraber içeri kat etti. Ceza sahası dışında vuruşunu yapan başarılı oyuncu, harika bir gol attı: 1-0. Golden sonra Fatih Terim’in takımı daha öz güvenli bir oyun ortaya koydu. Başakşehir ise temposunu kaybetti. Abdullah Avcı yaptığı değişiklikler ile takımına müdahale etse de, istediği oyunu sahaya yansıtamadı. İkinci yarıda takım olarak iyi mücadele eden, oyun disiplininden kopmayan Galatasaray’da uzatma anlarında kornerden gelen topa kafayı Serdar vurdu, Adebayor’a çarpan top skoru belirledi: 2-0. Aslan bu galibiyetle liderlik koltuğunu geri aldı.

YORUM YAZ