MENÜ

Galibiyetten fazlası

Abone Ol Google News

Ligdeki son iki maçını kazanan Galatasaray, Sivasspor’a konuk oldu. Fatih Terim bu zorlu deplasmana zorunlu Saracchi-Emre Taşdemir değişikliğinin yanı sıra Etebo-Arda tercihi ile sürpriz yaptı. Terim, Falcao’nun yokluğunda da forvette Babel’e forma verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray hükmetti

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. İlk bölümün ardından Galatasaray topun kontrolünü sağladı. Sarı-Kırmızılılar Arda, Emre ve Feghouli ile topu iyi kullanınca, Sivasspor kendi yarı alanında kaldı. Galatasaray baskısını daha da artırdı. 19’da Emre Kılıç, taşıdığı topu Feghouli’ye verdi. Feghouli bekletmeden oynadı, Belhanda düzgün vurdu ve top ağlara gitti. 0-1. Terim’in takımı yüksek pas yüzdesi ile golden sonra da etkinliğini artırdı. 36’da Feghouli ceza sahası dışından çok sert vurdu, kaleci topu çeldi. 45+1’de Marcao’nun Kayode’ye yaptığı müdahale sonrası, hakem VAR incelemesiyle penaltı noktasını gösterdi. Fajr’ın vuruşu üst direkten döndü. Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Mücadele yükseldi

Aslan ikinci yarıya da iyi başladı. 48’de Belhanda nefis bir ara pası ile Arda’yı gördü. Arda soğukkanlı bir vuruşla skoru 2-0’a getirdi. Özellikle orta alanda hata yapmayan Sarı-Kırmızılılar rakibine fırsat tanımadı. Feghouli’nin öne çıkması ile istediği futbolu oynayan Terim’in takımı fiziksel olarak da yorulmadı. 70’ten sonra tempo düştü. 76’da Uğur içeri ortaladı, Caner vurdu top, ağlara gitti: 1-2. 79’da Yasin vurdu, Okan son anda çıkarttı. 1 dakika sonra Okan altı pastan net bir gole daha izin vermedi. Fatih Terim oyundan düşen takımına 3 değişiklikle müdahale etti. Son bölümde cesaretlenen Sivasspor daha fazla atağa çıktı. Skor değişmeyince, Galatasaray 2-1 kazanarak kritik bir galibiyete imza attı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ