MENÜ

Galibiyet için sorumluluk şart

Abone Ol Google News

Art arda iki zorlu maçta Fenerbahçe ve PSG ile karşılaşan Galatasaray fiziksel yorgunluk yaşıyor. Özellikle Paris maçındaki yoğun tempo Sarı-Kırmızılılar için yıpratıcı oldu. Öyle ki Falcao, Luyindama ve daha önceden de sakatlığı bulunan Lemina, Gençlerbirliği maçının kadrosunda yer alamayacak. Andone’nin form durumundan memnun olan Terim, ileride Falcao’nun yokluğunu Rumen oyuncu ile dolduracak. Savunmada da Donk ve Marcao’nun forma giymesi muhtemel. Milli ara öncesi Ankara deplasmanının zorlu geçeceği kesin.

Haberin Devamı

İleri uçta yaratıcı olunmalı

Gençlerbirliği her ne kadar kötü günler geçirse de bu maçı çıkış yakalamak için önemli bir fırsat olarak göreceklerdir. Galatasaray’ın yapması gereken Paris maçındaki takım mücadelesine ileri uçta yaratıcı olmayı eklemeli. Eğer Fatih Terim topu son bölgeye taşıyamama sorununu çözemezse kilidi açması imkansız olur. Bunun için de Babel, Belhanda ve Feghouli’nin daha fazla sorumluluk alması lazım. Özellikle Babel’in daha fazla top taşıması gerekiyor. Çünkü Hollandalı oyuncu, Terim’in hücum organizasyonunda en kritik görevi üstleniyor. Onun performansı skoru direkt etkileyecektir.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Geçen sezonun ikinci yarısındaki performansı ile şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Feghouli bu dönemde formsuz. Ama yıldız oyuncu gerçek kimliğine bürünürse ekstra pas ve şutları ile maça damga vurabilir.

Bu istatistiğe dikkat

Geride kalan 6 hafta itibarıyla 9 puan toplayan Galatasaray, son 30 sezondaki en kötü lig başlangıcına imza attı.

Kısa mesaj

Galatasaray, PSG maçında savunmada iyi sinyaller verse de hücumda etkili olamadı. Sarı-Kırmızılılar’ın bir an önce son bölgedeki sorununu çözmesi gerekiyor. Futbolun değişmez kuralı gol atmadan kazanamazsın!

YORUM YAZ