MENÜ

Galatasaray şaşırtmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa Ligi ön elenmesi mücadelesinde ilk maçta İsveç’te, Östersunds’a 2-0 yenilen Galatasaray, rövanş maçında rakibini Türk Telekom’da konuk etti. Sakatlığı düzelen Belhanda bu mücadelede forma giyerken Yasin de sahaya iğne ile çıktı. Seyirci desteğiyle maça iyi başlayan Galatasaray oyunu rakip alana yıkmayı başardı. Yasin ve Sinan ile kanat organizasyonlarına yönelen Sarı-Kırmızılı takım ilk 10 dakikalık bölümde baskılıydı. Östersunds ise savunması ile orta sahasını bir birini yakın tutarak, temsilcimizi yarı alanlarından uzak tutmayı denedi. Bu düşüncede de başarılı olan İsveç ekibi hata yapmayarak gol girişiminde bulunmamızı engelledi.

Gomis istediği topları alamadı

İlk yarının ortalarına doğru temposunu kaybeden Tudor’un takımında Belhanda, Sinan ve Yasin arkadaşlarına hiçbir katkıda bulunamadı. İstediği topları bir türlü alamayan Gomis ise zaman zaman orta alana kadar geldi. Konsantrasyonunu hiç kaybetmeyen, takım savunmasını eksiksiz yerine getiren Östersunds ilk 45 dakikada istediğini aldı. Pozisyon açısından oldukça kısır geçen ilk yarıda iki ekip de gol bulamadı ve soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Ahmet’ten büyük hata

Maçın ikinci yarısı da benzer tempoda başlarken Tudor, 55. dakikada Carole-Eren değişikliğine gitti. Daha fazla ileride oynamaya çalışan Sarı-Kırmızılı takım yine topu son noktaya taşıyamadı. 59’da ise Ahmet’in büyük hatası ile ceza sahasına giren Ghoddos, Muslera’nın müdahalesi ile yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Nouri takımını öne geçirdi: 0-1. Golden sonra demoralize olan temcilcimiz 69. dakikada Ahmet’in ayağından kazandığı golle 1-1’lik eşitliği yakaladı. Tabii ki bu gol mucizelere kalan turu atlamamıza yetmedi.

Aslan takım olamıyor

Kamp boyunca ısrarla altını çizdiğim gibi bu takımın fizik değil ama takım olma ve maneviyat yönünden eksiği var. Ve bu sonuca ne yazık ki şaşırmadım. Sorunu çözmesi gereken Tudor, egosunu bir kenara bırakmadığı sürece oyuncuları ile aynı dili konuşması imkansız. Hırvat teknik adam şimdi istediği kadar ‘hazır değildik’ dese de Galatasaray kariyerinin çok kısa süreceği kesin.

YORUM YAZ