MENÜ

Fizik ve motivasyon yetersiz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mustafa Denizli ile ilk maçına çıkan Galatasaray’da beklendiği üzere orta alanda değişime gidildi. Selçuk’un yanında tercihini Emre’den yana kullanan Denizli, Yasin’i solda Podolski’yi ise sağda kullanmayı tercih etti. Takım savunmasında 4-2-3-1 taktiğini tercih eden Mustafa hoca, Selçuk’un yanında Sneijder’i nkullanırken Emre’yi biraz daha önde görevlendirdi.

25’ten sonra düştüler

Yeni hocası ile maça iyi başlayan Galatasaraylı oyuncular, orta alanda Selçuk, Sneijder ve Emre ile ileriye top taşıma konusundason derece başarılı oldu. Bu bölgede rakibini topla oynatmayan Aslan sahaya iyi yayıldı. 14. dakikada Sneijder soldan ceza sahasındaki Podolski’ye uzun gönderdi. Alman yıldız arka direkte topu kafayla altı pastaki Burak’a indirdi. Burak da tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. Bu golle rahatlayan Aslan daha rahat oynamaya başladı.

24. dakikada Sneijder orta alanda hızla çıktı ve sağdan bindiren Emre’yi gördü. Topla buluşan Emre bekletmeden ceza sahasına koşu yapan Burak’a oynadı. Tek vuruşta kaleyi düşünen Burak’ın vuruşunu son anda kaleci çeldi. İlk 25 dakikalık bölümün ardından Kasımpaşa toparlandı ve oyuna ortak oldu. Donk, ve Eren ile hücumda etkili olan Kasımpaşa, Galatasaray savunmasını zorlamaya başladı. Aslan savunmada paniklerken Chedjou bireysel hatalar yapmaya başladı. 26. dakikada Donk ceza sahası içerisinde vurduğu şut üst direğe çarptıktan sonra Galatasaray kalesi içerisine yönelse de hakem topun çizgiyi geçmediğine hükmetti. 37’de ise Eren ısrarla topu içeri taşıdı ve vuruşunda top savunmadan geri döndü. Pozisyonu takip eden Hakan, kale önünde kafayı vurdu ve skora denge geldi:1-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.

Fiziki yetersizlik

Sarı-Kırmızılı takım ikinci yarıya da ilk 45’te olduğu gibi iyi başlayan taraftı. Orta alanda toparlanan Cim Bom savunmada daha dengeli oynadı. 58. dakikada Semih’in direkten dönen topu sol tarafta Chedjou’nun önünde kaldı. Tecrübeli oyuncunun sol taraftan ceza sahası içerisine gönderdiği topa Hakan vurdu ve Aslan bir kez daha öne geçti: 2-1. Golden sonra ise Cim Bom’da düşüşler başlasa da Selçuk ilk yarıda fırçaladığı Burak’ın ardında Semih, Chedjou, Semih ve Rodriguez’i sürekli uyardı. Golden sonra geri yaslanan Cim Bom, Kasımpaşa’ya pozisyonlar vermeye başaldı. Mustafa Denizli ise Yasin-Sinan değişikliği ile takımını hücum gücünü güçlendirmeye çalıştı. Fakat bir gerçek vardı ki Aslan hem fizik olarak hem de moral olarak çok kırılgan bir yapıdaydı. Kasımpaşa her geçen dakika daha etkili gelmeye başlarken Aslan’da çözülmeler başladı. 76. dakikada takım halinde etkili gelen ev sahibi ekipte, 9 kişi ile ceza sahasında bulunan Sarı-Kırmızılı oyunculara rağmen Titi vuruşunu yaptı ve skora bir kez daha denge geldi: 2-2. Bu golden sonra Kasımpaşa, 3. golü aramaya başlarken Cim Bom savrulamaya başladı. Beşiktaş’ın, Akhisar’a yenildiği günde, Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalarak zirve ile farkı sadece 1 puan kapatabildi. Bu maç sonrası bir kez daha ortaya çıkan gerçek şu ki; Mustafa Denizli’nin önceliği takımı fizik ve motivasyon olarak toplamak zorunda olduğu.

YORUM YAZ