MENÜ

Fernando ve değişim

Abone Ol Google News

Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray’da kadro revizyonu devam ediyor. Sevilla ile anlaşan Fernando ile yolların ayrılması ile orta alanda büyük bir değişim yaşanacak. İki yılda üç kupa kazanan Fernando kritik maçlarda ortaya koyduğu performans ile her zaman akıllarda kalacak. Oyun zekası ve yeteneği ile belki de bu bölgede Türkiye’ye gelmiş en iyi oyunculardan olan Brezilyalı yıldız, önemli bir iz bıraktı ve büyük bir saygı kazandı. Ama doğanın gereği olan değişim futbol için de geçerli. En üst verimi aldığınız ve başarı olarak da karşılığını aldığınız kadroda revizyonu zamanında yapmanız gerekir. Eğer bu değişimi dengeli ve zamanında yapamazsanız hem maddi anlamda hem de sportif başarı anlamında sıkıntı yaşayacağınız kesin.

Haberin Devamı

Galatasaray’da da şu an olan bu. UEFA’nın sopasını sürekli tepesinde hisseden Sarı-Kırmızılılar şampiyonluğa ulaşacak kadroyu kurarken aynı zamanda UEFA’ya verdiği taahhütleri tutmak zorunda.

Uzun bir süreç

Bu o kadar da kolay bir operasyon değil. Çünkü hiçbir anlamda hata yapma lüksünüz yok. Yönetimin burada yapması gereken şey aslında çok net. Florya’nın satış listesindeki oyuncuları gönderebilmek ve gerekli takviyeleri yapabilmek. Bunun için de profesyonel ekiple hareket etmek gerekir. Edilmediği takdirde son güne bırakılan transferlerin maliyeti ortada. Bir de henüz bitirilmemişken Muriç ve Emre Mor transferleri için erken açıklama yapmanın, süreci olumsuz etkilediğinin farkına varılması gerekir. Galatasaray bundan sonraki süreçte kadro değişimine devam edecek ve etmek zorunda. Sürecin uzun ve zahmetli olacağı kesin.

Haberin Devamı
YORUM YAZ