MENÜ

Fenerbahçe'den altın gol

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’ne katılma ihtimalini sürdürmek isteyen Galatasaray ve Fenerbaçe, Türk Telekom Arena’da karşı karşıya geldi. Ligin son maçında Başakşehir’e 4-0 yenilen Galatasaray’da teknik direktör Tudor, derbiye beş farklıisimle çıktı. Sneijder, Carole, Podolski, Tolga ve Sabri’ye tekrardan forma veren Hırvat teknik adam, savunmasını dört isimden oluşturdu. Fenerbahçe’de ise Advocaat’ın sol taraftaki tercihi Aatif oldu.

Galatasaray istekliydi

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Galatasaray’dı. Rakibine orta alanda uyguladığı presle bu bölgede topa hakim olan Sarı-Kırmızılılar etkiliydi. Fenerbahçe ise kontrolü elden bırakmazken, dörtlü savunmasının önünde görev yapan Mehmet Topal ve Josef ile Galatasaray’ı ceza sahası yayından içeri sokmadı. Yasin, Bruma ve Sneijder’la topu ileri taşıyan Tudor’un takımı 20. dakikadan itibaren daha tehlikeli ataklar geliştirmeye başladı. 24. dakikada Yasin, savunmanın hatasında kaptı topu. Ceza sahasına girerken vurdu, Volkan’dan dönen top Sniejder’in önünde kaldı. Bekletmeden vuran Sneijder’in şutu yine Volkan’da kaldı. 26’da ise Yasin’in pasında Selçuk ceza sahasında topla buluştu. Zor pozisyonda vuruşunu yapan Selçuk’un şutu az farkla auta gitti. Galatasaray bu iki atakta gole çok yaklaştı. Savunma güvenliğinden vazgeçmeyen Fenerbahçe’de ise Van Persie ilk yarı boyunca topla neredeyse hiç buluşamadı. Oyun kalitesi olarak son derece düşük olan mücadelenin ilk yarısı 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı.

Tek atak tek gol

İkinci yarı da benzer bir görüntü ile başladı. Galatasaray daha önde ve atak oyarken, Fenerbahçe savunmada kalmayı tercih etti. Kanatları daha fazla kullanmaya başlayan Galatasaray, bu bölümde rakibini bunalttı. Oyuna ilk müdahaleyi Advocaat, Aatif-Volkan Şen değişikliği ile yaparken, Tudor bu hamleye Bruma’yı oyundan alıp Rodrigues’i oyuna sokarak karşılık verdi. 65’ten sonra Sarı-Kırmızılı takım daha fazla risk almaya başladı. Geriye yaslanan Fenerbahçe ise savunmadan uzun toplarla çıkmayı denedi. İki hoca da ikinci hamlelerini 80’de yaptı. Galatasaray’da Yasin çıktı, Eren girdi. Fenerbahçe’de ise Van Persie kenara gelirken, oyuna Sow dahil oldu. İlk ciddi atağını maçın uzatmalarında yakalayan Fenerbahçe’de Şener’in ortasına, Josef kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-1.

Bu golle maçı kazanan Sarı-Lacivertliler ikincilik için iddiasını sürdürürken, Galatasaray Avrupa Kupaları’na katılma ihtimalini zora soktu.

YORUM YAZ