MENÜ

Derbi öncesi hataya yer yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor ve Karabükspor’u farklı mağlup eden Galatasaray bu iki maçta toplam 12 gol attı. Bu süreçte kalesinde gol görmeyen Sarı-Kırmızılılar ligin en moralli takımı durumunda. Son haftalarda Rodrigues, Gomis, Donk ve Serdar gibi oyuncuların bireysel performanslarının yanı sıra takım oyunu anlamında da formu yükselen Fatih Terim’in takımı farkı yakaladığı maçlarda golü aramaktan vazgeçmiyor. Galatasaray’da son dönemde hücumsal üretkenlik artarken Serdar’ın yüksek formunun yanı sıra Nagatomo’nun savunmanın solundaki sorunu çözmüş olması defansif başarıyı da getirdi. Bu sezon iç saha maçlarında rakiplerine göz açtırmayan Aslan’ın itici gücü taraftarı olacak. İyi bir kadrosu olmasına karşın ligde hayalkırıklığı yaratan Konyaspor ise Sergen Yalçın yönetiminde çıkacağı ilk maçında evine en az 1 puanla dönmek isteyecektir. Yeşil- Beyazlılar’ın savunma güvenliğini ön planda tutması muhtemel. İki takım için de büyük önem taşıyan maçta Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi hata yapmayacaktır.

Ön plana kim çıkar?

Ligde oynayacağı daha 10 maç olmasına karşın gol krallığını hemen hemen garantileyen Gomis çok formda. Yıldız oyuncu bitirici vuruşlardaki başarısıyla bu maçta da skoru belirleyen isimlerin başında gelecektir.

Bu istatistiğe dikkat!

Galatasaray, ligde Türk Telekom’da 14 maçtır yenilmiyor! En son Kasımpaşa’ya 6 Mayıs 2017’de 3-1 mağlup olan Aslan, ardından geçen sezon Osmanlıspor ve Konyaspor’a puan kaptırmazken, bu sezon tek puan kaybını derbide Fenerbahçe karşısında 0-0’lık beraberlikle yaşadı.

Kısa mesaj

Bu sezon evinde fırtına gibi esen Galatasaray, ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor karşısında kritik bir maça çıkıyor. Galatasaray her zamankinden daha sabırlı ve dikkatli oynamalı.

YORUM YAZ