MENÜ

Daha iyisi olamazdı

Abone Ol Google News

Avrupa Ligi E Grubu’ndaki en kritik maçına çıkana Galatasaray, Marsilya’yı konuk etti. Uzun bir sürenin ardından Taylan’a ilk onbirde forma veren Fatih Terim, forvette de Digne’ye şans tanıdı.

Haberin Devamı

Kusursuz oyun

Karşılaşma son derece tempolu başladı. Galatasaray önde kurduğu baskı ile Marsilya’yı kendi yarı alanında tuttu. 11’de Diagne ceza sahasında yatarak vurdu, top üst direkten döndü. 12’de iFeghouli nefis bir ara pası ile topu Cicaldau’yu verdi. Genç oyuncu ceza sahasında düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0. Baskılı oyununun sonucunda skoru bulan temsilcimiz kısa bir süre de olsa kendi yarı alanına çekildi. 20’de Peres ceza sahasında vurdu, top yan direkten döndü. Tekrar önde oynamaya başlayan Sarı-Kırmızılılar rakibini bunalttı. 30’da Kerem ara pası ile Cicaldau’yu gördü. Cicaldau’nun vuruşu rakibe çarparak ağlara gitti: 2-0. İlk yarının son anlarında risk alan Fransız ekibinde 36’da Dieng kafayı vurdu, Muslera harika çıkarttı. İlk yarı boyunca sahaya istediklerini yansıtan Galatasaray ilk devreyi 2-0 önde kapattı.

Haberin Devamı

Disiplinden kopmadık

Marsilya ikinci yarıya önde oynayarak başladı. Fransız temsilcisi kurduğu baskıyla bizi sahamızdan çıkarmak istemese de sakin kalmayı başardı. Topu rakibine veren temsilcimiz savunmada risk almadı. Bu yarıdaki ilk ciddi atağımızda golü bulduk. 64’te Kerem çıkarttı, Feghouli topu ağlara gönderdi: 3-0. 67’de Kerem ceza sahasında rakibini düşürünce, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Milik’in şutunu Muslera çıkartsa da Milik dönen topta farkı ikiye indirdi: 3-1. 83’te oyuna girer girmez topla buluşan Babel çok klas vurdu ve skoru 4-1’e getirdi. İki dakika sonra ise Milik takımının ikinci golüne imza attı: 4-2. Mücadele boyunca sahaya ağırlığını koyan ve oyuna yön veren Galatasaray rakibini 4-2 yenerek sahadan istediğini aldı.

YORUM YAZ