MENÜ

Cenk şov

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanamayan milli takımımız hazırlık maçında İran’ı ağırladı. Yeni bir yapılanma içerisinde olan Ay- Yıldızlılar’da Lucescu genç bir kadro ile sahaya çıktı. Maça iyi başlayan miller ilk tehlikesini 2. dakikada Cenk ile yakalarken bu ataktan elimiz boş döndük. 6. dakikada ise rakip savunmanın arasına yerden derin oynayan Mehmet Topal, Cenk’i gördü. Ceza sahasında topla buluşan yıldız golcü skoru değiştirdi: 1-0. İran kalemize gelmekte zorlandı.

Tempo olarak yüksek fakat oyun kalitesi olarak vasatı aşamayan ilk maçın ilk yarısı 1-0 üstünlüğümüz ile kapandı. İkinci yarıda tempoyu belileyen Ay-Yıldızlılar, oyunu rakip yarı alanda oynadı. 50. dakikada Yusuf pasında bekletmeden vuran Cenk Tosun, farkı ikiye çıkarttı: 2-0. İran bu golden sonra oyun olarak iyice dağıldı. Bu yarıda iki takım adına da oyuncu değişiklikleri artınca tempo da düşmeye başladı.

Ömer Bayram kızardı!

Karşılaşma boyunca özellikle orta alanda pas alış verişini iyi yapan milliler bu anlamda son derece başarılıydı. Hazırlık maçı olmasına karşı disiplinden kopmamamız da galibiyeti bize getiren en büyük etmenlerdendi. Önemli bir oyuncu havuzuna sahip olan milli takımımız gelecek için olumlu bir görüntü sergiledi. Uzatma anlarında ceza sahasındaki karambolde Ömer Bayram topa elle dokununca kırmızı kartla cezalandırıldı, aynı zamanda da İran penaltı kazandı. Dejagah’ın vuruşunda fark bire indi. 2-1. Bu gol maçın da skoru oldu.

YORUM YAZ