MENÜ

Bu takıma lider lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gomis, Belhanda ve Maicon gibi ilk 11’de oynayacak üç ismi kampın ilk gününe yetiştirmek önemli bir başarı. Sezonu erken açan ve fazla çalışma imkanı bulmadan resmi maçlarına çıkacak olan Galatasaray’da bu hamle oldukça başarılıydı. Transfer edilen üç ismin maliyetleri oldukça konuşuldu fakat iyi olan her şeyin de bir bedeli olduğu muhakkak.

Yeni parola huzur

Bruma ve Podolski’nin kendi istekleri ile ayrıldıkları malum. İkisini de takımda tutmaya çalışmak pek mantıklı değildi. Sözleşme uzatmak istemeyen Bruma’yı sezon sonunda bedavaya kaptırmak yerine 15 milyon Euro’ya yakın bir bedelle satmak doğru bir iş. Sabri için ise şunu sormadan edemiyorum. Cavanda’nın durduğu bir takımda Sabri bir yıl daha duramaz mıydı? Cevabım ise net. Cavanda kadroda kalıyorsa bu takımda herkese yer var. Sneijder meselesi ise tam anlamıyla satranca döndü. Hollandalı oyuncunun gönderilmek istenmesinin en büyük sebebi yıllık maliyetinden çok Tudor ve bazı oyuncularla yaşadığı sorunlar. Yani Galatasaray’da yeni parola ‘huzur’ oldu.

Lider oyuncu yok

Peki, Bruma, Podolski ve Sneijder gibi üç yaratıcı isim ile yollarını ayıran Galatasaray’a başarı için Gomis, Belhanda ve Gomis transferleri yeter mi? Yetmez.. Acil olarak sağ, sol bek, ön libero ve kanat alınması gerekiyor. Çünkü kadro hala çok yetersiz ve enerjisiz. Takımı ateşleyebilecek, yön verecek ruh katacak bir isim yok. Yani alınacak isimler hem yıldız olmalı ve en önemlisi lider olmalı. Kamp boyunca izlediğim antrenmanlarda gördüğüm, bu takımın bir lidere ihtiyacı olduğu. Örneğin Drogba gibi Sneijder gibi. Sarı-Kırmızılı yönetim lider özellikli bir oyuncuyu transfer edemezse sezonun hiç de kolay geçmeyeceğini söyleyebilirim.

YORUM YAZ