MENÜ

Bu oyunla çok zor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor, karşısına son oynanan Gençlerbirliği maçının kadrosundan dört değişiklikle çıkan Riekerink, Hakan’ın yerine Semih’e, Sabri’nin yerine Cavanda’ya, Josue’nin yerine Sneijder’e, Yasin’nin yerine de Podolski’ye forma verdi.

Amatörce gol..

Maçın ilk bölümlerinde Galatasaray rakibine önde basarak oyunu üçüncü bölgede oynamaya çalışsa da, yapılan aşırı pas hataları, topun son bölgeye taşınamamasına neden oldu. Trabzonspor ise kendi yarı alanında iyi kapandı ve kontrataklarla gol aradı. Bordo-Mavililer, Cavanda’nın bölgesini etkili kullanmayı başardı. 17. dakikada Trabzonspor son derece organize bir atakla geldi. Ceza sahası içerisinde Bero pasını N’Doye’a verdi. D’Doye topa dokundu ve takımını öne geçirdi: 0-1. Orta alanda başlayan pozisyonda, Ersun Yanal’ın takımı adeta elini kolunu sallayarak golü attı. Yenilen golden sonra Galatasaray yine ileri de çoğalamazken, özellikle Sneijder ve Podolski ne savunmada ne de hücumda takıma katkı yapamadı. 36’da Bruma ara pasında Eren’i gördü. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Eren, çaprazdan sert vurdu, Onur son anda topu çeldi. Bu pozisyon Galatasaray’ın ilk yarıdaki en tehlikeli atağı oldu. 40’ta Bruma ceza sahası dışından vurdu, savunmaya çarpan top auta gitti.

Kilidi çözemediler

Galatasaray ikinci yarıya daha etkili başlasa da, Podolski ve Sneijder yine beklenenin uzağındaydı. Bruma’nın bireysel yeteneğiyle taşıdığı toplarla ceza sahasına giren Galatasaray, herhangi bir hücum planından uzaktı. Tolga’nın ısrarla kaleyi yoklaması 65’te gole yaklaştırsa da, skoru değiştirmedi. Riekerink oyuna 69. dakikada iki değişiklikle müdahale etti. Hollandalı oyuncu Cavanda’nın yerine Sinan’ı, Sneijder’in yerine de Josue’yi oyuna dahil etti. Cim Bom, savunmada risk almaya başladı. 79’da ise son hamlesini yapan Rikerink, Selçuk-De Jong değişikliğine gitti. Sahada gezinen Podolski’ye tahammül etmeyi tercih etti. Yasin’i düşünmeyen Hollandalı çalıştırıcının, neyi düşündüğünü anlamak mümkün olmadı. Son bölümde ise biraz daha etkili gelen Galatasaray yine net bir pozisyon yakalayamadı. Trabzonspor ise ikinci yarıda futbol adına olumlu anlamda hiçbir şey yapamadı. İyice kapanan Karadeniz ekibi, sadece karşılayan taraftı. Taraftarı önünde Tarabzonspor’a 1-0 yenilen Galatasaray, ilk mağlubiyetini de almış oldu. Bu yenilgide Riekerink’in ilk 11 tercihinin yanı sıra, yaptığı oyuncu değişiklikleri ile de pay sahibi olduğu önemli bir gerçek.

YORUM YAZ