MENÜ

Böyle takım olmak zor

Abone Ol Google News

Belhanda, Feghouli ve Arda kulübeye çekilse de, takımın genel sorunu çözülememiş. Fatih hocanın takımında yenilgiye isyan eden, durumu düzeltmek için sorumluluk almak isteyen oyuncu yok. Böyle oldukça Galatasaray'ın tekrar takım olması zor.

Haberin Devamı

Alanya yenilgisi ile zirve yarışında ağır yara alan Galatasaray için bu sezon tehlike zilleri çok erken çalmaya başladı. Lig bu sezon her zamankinden uzun olsa da, her takımın daha fazla puan kaybetme kredisi olsa da Galatasaray için asıl durum sahadaki umutsuz futbol.

Tablodan rahatsız değiller!

Alanya maçında hem bireysel olarak hem de takım olarak vasatın da altında kalan Fatih Terim’in öğrencilerinin vücut dilleri, bu kötü tablodan çok da rahatsız olmadıklarını gösteriyordu. Terim her ne kadar Belhanda, Feghouli ve Arda’yı kulübeye çekse de takımın genel sorununu çözmemiş. Tecrübeli hocanın takımında yenilgiye isyan eden, durumu düzeltmek için sorumluluk almak isteyen oyuncu yok. Böyle oldukça da Galatasaray’ın tekrar takım olması zor.

Boşuna kadroya alınmadılar

Haberin Devamı

Bu noktada Fatih Terim’in artık yola nasıl devam edeceğine karar vermesi gerekiyor. Hocanın elinde Taylan örneği varken diğer gençlere de daha fazla şans tanıyabilir. Sonuçta Kerem, Oğulcan ve Emin gibi isimler ‘yeterli’ oldukları düşünüldükleri için bu takımdalar. Onlardan yeni bir Taylan örneğini yaratmak Terim için çok zor değil. Kazandığı para ile takıma verdiği katkı arasında uçurum olan oyunculara sabretmek, onları kazanmaya çalışmak Avrupa’dan sonra ligin de çok erken heba olmasına neden olacaktır.

Görmekte çok geç kaldılar

Aslında bu yaşananlarla alakalı olarak Fatih Terim yaklaşık iki sezondur ‘değişim’ diyor. Tecrübeli hoca bu kadronun artık doyduğunun farkında. Fakat yönetim bu değişimi sağlayamadı. Eldeki oyuncularını gönderemeyen Mustafa Cengiz ve ekibi bu durumda en büyük paya sahip. Sürekli maddi imkansızlıklardan yakınan Cengiz’in Diagne ve Falcao transferlerinde ne kadar bonkör olduğunu düşünürsek, aslında elinde imkanın olduğu ortada. Fakat Galatasaray Yönetimi özellikle son dönemde dağılmış durumda. Kendi aralarında fikir ayrılıklarının ciddi seviyeye çıkması işleyişte de büyük sorunlar çıkarıyor. Bu kadar dağılmışlıktan iyi işler çıkması imkansız. Başarılardan sürekli kendine pay çıkartan yöneticiler gerçekleri görmekte geç kaldılar

YORUM YAZ