MENÜ

Böyle olmamalıydı

Abone Ol Google News

UEFA Uluslar Ligi’ndeki ilk maçında Sivas’ta Macaristan’a 1-0 mağlup olan Millilerimiz, Sırbistan’a konuk oldu. Bu zorlu karşılaşmaya Macaristan’a kaybeden kadrodan birçok ismi kenarda bekleten Şenol Güneş önemli bir rotasyona gitti.

Haberin Devamı

İleride etkisiz kaldık

Karşılaşmanın ilk bölümünde iki takım da orta alanı çabuk geçti. Hem Millilerimiz hem de Sırbistan rakip yarı alanlara geçerken zorlanmadı. 17. dakikada kornerden gelen topu Mahmut arka direğe havalandırdı. Topu iyi takip eden Ozan Kabak kafayı vurdu top az farkla auta gitti. 19. dakikada Ozan Tufan yaklaşık otuz metreden şutu attı, Rajkovic sonda topu ayağıyla kornere çeldi. Millilerimiz ilk 25 dakikalık bölümde rakip kalede etkili ataklar geliştirmeyi başardı. AY Yıldızlılar orta alanda da toparlanınca ev sahibi takım savunmadan top çıkartmakta ve oyun kurmakta zorlandı. 44. dakikada Çağlar’ın ayağı kayınca Sırplar kazandı. Mitrovic ceza sahası içerisinde vuruşunu yapsa da top auta gitti. İlk yarının büyük bölümünde rakibinden daha iyi bir futbol ortaya koyan Millierimiz skoru değiştirmeyi başaramadı ve soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle tamamladı.

Haberin Devamı

Fırsatı kaçırdık

Millilerimiz ikinci yarıya Zeki-Nazım değişikliği ile başladı. Sırbistan ise Kolarov’un ikinci sarı kartını görmesinin ardından 49. dakikada on kişi kaldı. Kırmızı kartın ardından sahada daha da etkili olduk. Oyunu her ne kadar rakip yarı alanda oynasak da Enes ve Kanan beklenen hareketliliği sağlayamadı. 78. dakikada Yusuf altı pasta müsait pozisyondan yararlanmadı. Son bölümde Sırbistan yavaş hareketlerle tempoyu düşürdü. Mücadele boyunca oyuna yön veren, golü arayan Ay Yıldızlılar bunu başaramadı. 90 dakika başladığı gibi 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı.

YORUM YAZ