MENÜ

Beklenenden kolay oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lige verilen aranın ardından Konyaspor deplasmanına, eksik oyuncuları nedeniyle, sıkıntılı giden Galatasaray’da Riekerink kadro kurmakta bir hayli zorlandı. Bruma ve Yasin’in cezalı olması nedeniyle kanatlarda Josue ve Sabri’ye görev veren Hollandalı hoca, savunmanın sağında ise Linnes’e şans tanıdı.

Tempolu ilk yarı

İki takım da maça tempolu başlarken, Konyaspor beklenenden daha temkinliydi. Galatasaray ise özellikle orta alandaki yardımlaşma ile topa hakim olan taraftı. De Jong, Sneijder ve Sabri ile iyi çıkan Galatasaray, topu Eren’le buluşturamadı. Bu durumda Eren’in yeteri kadar mücadele etmemesi, rakip savunmanın arasında kaybolması ve kendine alan yaratamamasının büyük etkisi oldu.
30. dakikadan sonra ise Konyaspor golü düşünmeye başladı. Sabri ve Linnes’in görev yaptığı kanadı etkili kullanan ev sahibi takım, Galatasaray kalesini bunaltmaya başladı. Josue’nin de hiçbir katkı verememesi Aslan’ın hem hücumda hem de savunmada aksamasına neden oldu. İki ekibin de zaman zaman üstünlüğü ele geçirdiği ilk 45 dakika golsüz beraberlikle sonuçlandı: 0-0.

Rodrigues etkisi

Riekerink ikinci yarıya sahada gezinen Josue’yi kenara alıp, yeni transfer Rodrigues’i oyuna sokarak başladı. Bu hamle de kısa sürede etkisini gösterdi. 51. dakikada Rodrigues soldan ceza sahasına indi ve yerden arka direğe gönderdi. Topu önünde bulan Sabri sert vurdu, kaleciden dönen topa bir kez daha dokundu ve takımını öne geçirdi: 0-1.

Golden sonra Galatasaray topla daha fazla oynayan taraf oldu. Konyaspor ise orta alanda fazlasıyla top kaybı yaşarken, ileri uç oyuncuları da etkisizdi. 65’te ise Skubic altı pasta çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Takımının oyunundan memnun olmayan Aykut Kocaman 69’da iki değişikliğe gitse de, Ali Çamdalı’nın 71’de kırmızı karttan atılması planları bozdu.

Riekerink ikinci hamlesini ise günün kötüsü Eren’i oyundan alıp Podolski’yi sahaya sürerek yaptı. Kırmızı kartın ardından oyundan düşen Konyaspor, rakibinin üzerine gidemedi. Galatasaray da tempo düşürünce, skor ortaya çıktı. Galatasaray son derece zorlu geçmesi beklenen maçtan, rahat bir galibiyet alarak moral buldu. Oyuna sonradan giren Rodrigues ise ilk maçında kalitesini ortaya koydu. Sol kanada hareket katan genç oyuncu, bir çok pozisyonun da hazırlayıcısı oldu.

YORUM YAZ