MENÜ

Başkan büyük risk aldı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mağlubiyetleri futbolcularına mâl eden Tudor ile takımın ilişkisi zarar gördü. Gelinen nokta bir ayrılığı kaçınılmaz kılıyordu. Dursun Özbek verdiği kararla büyük bir risk aldı. Bundan sonraki kötü sonuçlarda eleştirilecek tek kişi Tudor olmayacak!

Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında hezimete uğrayan Galatasaray’da Tudor kredisini tamamen tüketti. Oynanan futbol ve takımın ruh hali de bu durumun düzelmesinin imkansız olduğunu ortaya koyuyor. Taraftar nezdinde ‘istenmeyen adam’ olan Hırvat teknik adam maç sonunda yaptığı açıklamalarla oyuncularının da tepkisini çekti. Mağlubiyetleri futbolcularına mâl eden Tudor ile takımın ilişkisi de zarar gördü.

Özbek zor durumda kalacak

Gelinen nokta artık bir ayrılığı kaçınılmaz kılıyordu. Fakat Dursun Özbek verdiği kararla bu birlikteliği biraz daha devam ettirdi. Bu kararla tam anlamıyla büyük bir risk aldı. ‘Halen şampiyonluğun en büyük adayı biziz’ diyen Özbek çok büyük sorumluluk aldı. Çünkü bundan sonra alınacak her kötü sonuçta eleştirilen sadece Tudor olmayacak. Liderliğin kaptırılmasının ardından ikincilik koltuğu da giderse Özbek çok daha fazla zor durumda kalacak.

Terim’in gölgesi üzerinde!

Öte yandan Fatih Terim’in gölgesi de hiçbir zaman Tudor ve Özbek’in üzerinden düşmeyecek. Bu riski alan Dursun Özbek’in kararını net bir şekilde açıklaması ise doğru hamleydi. En kötü kararın kararsızlıktan iyi olduğunu düşünürsek, belirsizliğin ortadan kalkaması takımı ve hocayı rahatlatmıştır. Tudor’la devam kararı bugünden itibaren artısı ve eksisi ile Dursun Özbek’e yazacaktır. Belki de Mayıs ayında yapılacak seçimli kongrenin de sonucu bu karar ile şekillenmiş olacak.

YORUM YAZ