MENÜ

Aslan'ın tadı yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 5. maçında Eskişehir’e konuk olan Galatasaray sahaya yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Olcan, Dzemaili, Tarık, Hamit, Pandev ve Sinan’ı ilk 11’de sahaya süren Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor maçında savunmada başarı ile görev yapan Hakan-Koray ikilisini bozmadı.

Olcan ve Yasin aksadı

Oldukça düşük tempoda başlayan mücadelede iki takım da fazlası ile pas hatası yaptı. Genellikle rakiplerine orta alanda kurduğu baskı ile sonuca giden Galatasaray, kupa maçında bunu başaramadı. İlk defa bir arada oynayan Dzemaili, Yasin ve Sinan Gümüş topu ileri taşıyamadı. Özellikle Yasin kendi bölgesinde aksarken birçok pozisyonda topu rakibe teslim etti. Eskişehirspor ise daha dengeli bir oyunu tercih etti ve kontralarla gol aradı. Ev sahibi takım, Olcan’ın görev yaptığı tarafı kullanmaya özen gösterdi. Sol bekte görev yapan Olcan’ın oldukça kötü bir performans ortaya koyduğunu söylemek gerekir. 40. dakikada Es-Es’te Kamil’in ceza sahasına ortasına
Andaç kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0.

Değişim de işe yaramadı

Hamza Hamzaoğlu ikinci yarıya Hamit-Emre Çolak ve Yasin-Bruma değişikliği ile başladı. Hamzaoğlu bunun yanı sıra Sinan Gümüş’ü de Pandev’in yanında oynatarak 4-4-2 taktiğine geçti. Fakat bu değişikliklerin Galatasaray’a olumlu bir şekilde yansıdığı söylenemez. 49. dakikada Andaç ceza sahası içerisinde vurdu, Eray çok önemli bir kurtarışa imza attı. 61’de ise Kaan yaklaşık 30 metreden vurdu, top üst direkten döndü. Galatasaray ikinci 45’te rakip alanda daha fazla topla oynasa da Eskişehir oyun disiplininden hiç kopmadı. Daha önce bir arada oynama şansı bulamayan Galatasaraylı oyuncular Es-Es karşısında son derece etkisiz bir futbol ortaya koydu. Eskişehir ilk yarıda bulduğu golle maçı 1-0 kazanırken grup liderliği için önemli bir avantaj yakaladı.

YORUM YAZ