MENÜ

Aslan'a 20 dakika yetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hafta içinde Astana ile deplasmanda 2-2 beraber kalarak Şampiyonlar Ligi’nde ağır yara alan Galatasaray, lig mücadelesinde Başakşehir’e konuk oldu. Bu mağlubiyetin ardından yönetim ve Hamza Hamzaoğlu arasındaki rapor krizi ile çalkantılı günler geçiren Aslan, mutlaka kazanması gereken bir maça çıktı. Astana maçının kadrosunda Chedjou-Semih ve Umut-Sinan değişikliğine giden Hamza Hamzaoğlu, Podolski’ye forvette görev verdi.

Muslera skoru korudu

Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde iki takım da tempoyu düşük tuttu. Galatasaray hazırlık pasları ile rakibini üzerine çekmeye çalışırken, Başakşehir kontrataklarla rakip savunmayı zorlamayı planladı. İlk yarının son bölümlerine doğru topu daha fazla kullanan taraf Galatasaray olsa da, rakip kaleye gitme konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. 21. dakikada Sneijder, soldan bindiren Carole’e oynadı. Genç oyuncu bekletmeden içeri gönderdi, Podolski’nin vuruşunda kaleye giden topu, Volkan Babacan çizgi üzerinden çıkarttı. İki dakika sonra ise Sinan topuk pası ile pasını Podolski’ye verdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Alman oyuncu golü yapsa da hakem ofsayt bayrağını kaldırmıştı. Cim Bom ilk 45 dakikanın son bölümlerinde biraz kıpırdansa da skoru değiştiremedi. 45 dakika boyunca rakip kaleye hatırı sayılır bir atak geliştiremeyen ve organize olamayan Aslan’ın bu futboluyla golü bulması sürpriz olurdu. 45’te Muslera’nın altı pastan Mehmet Battal’ın vuruşunu çıkartması ise ev sahibi adına büyük şansızlıktı.

Podolski sahneye çıktı

Galatasaray ikinci yarıya sakatlanan Denayer’in yerine Sabri’nin oyuna girmesi ile başladı. Bu devrede de benzer bir performans gösteren Cim Bom, yine bal yapmayan arı misali, topu ayağında tutsa da son bölgeye taşıyamadı. Yasin ve Sinan kanatlarda etkisiz kalırken, Podolski topla bir türlü bulaşamadı. Bu durumdan memnun olmayan Hamzaoğlu 63’te Sinan’ı çıkartıp Umut’u oyuna soktu. Umut forvete geçerken, Podolski kanatta oynamaya başladı. İkinci yarıda oyundan düşen Yasin ve Bilal ise sahada kalmaya devam etti. Abdullah Avcı ise Mossoro ve Cikalleshi’yi oyuna sokarak hücum hattını güçlendirdi. 77. dakikada Carolle soldan ceza sahasına ortaladı. Bilal’in kafayla indirdiği topa Podolski arka direkte düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-1. Maç başından bu yana tek bir hata yapan Başakşehir savunmasına cezayı kesen Podolski, takımına nefes aldırdı. 84’te ise Podolski 2. golü hazırladı. Alman oyuncu sol taraftan ceza sahasına giren Sneijder’a oynadı. Sneijder arka direkte bekleyen Umut’un ayağına nefis bir pas attı ve Umut’a sadece dokunmak kaldı: 0-2.

Oyunun son 20 dakikasında rakibine üstünlük kuran Aslan, yıldız oyuncularının sahne almasıyla üç puanı aldı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

YORUM YAZ