MENÜ

Aslan zorlanmadı

Abone Ol Google News

Avrupa Ligi ikinci Eleme Turu mücadelesinde Galatasaray, Azerbaycan’ın Neftçi Bakü takımına konuk oldu. Sarı- Kırmızılılar’da teknik direktör Fatih Terim bu mücadelede lig maçını kazanan takımda önemli değişikliklere giderek çıktı.

Haberin Devamı

30 dakikalık oyun

Galatasaray karşılaşmaya etkili başladı. Orta alanda oyunun kontrolünü eline alan temsilcimiz rakip kaleye gitmekte zorlanmadı. 9. dakikada Ömer ceza sahasında vurdu kaleci son anda topu kornere çeldi. 13’te Linnes içeri çıkarttı Diagne kafayı vurdu, top yan direkten döndü. İki dakika sonra ise Babel yaklaşık 25 metreden kullandığı frikikte direkt kaleyi düşündü, kaleci son anda topu kornere tokatladı. Her geçen dakika oyna ağırlığını koyan Galatasaray aradığı golü bulmakta zorlanmadı. 19. dakikada Linnes ortaladı Diagne kafayı vurdu ve top ağlara gitti: 0-1. Gole kadar oyunu domine eden Fatih Terim’in takımı 1-0’dan sonra tempoyu düşürdü, Galatasaray devreyi 1-0 önde kapattı.

Goller rahatlattı

İkinci yarı gollerle başladı. 46.dakikada Mbodj kornerden gelen topa kafayı vurdu ve skora denge geldi: 1-1. 48’de ise Taylan altı pasta içeri çıkarttı, Luyindama kafayı vurdu ve bir kez daha öne geçtik: 1-2. Luyindama attığı bu golle skorun 1-1’e gelmesine neden olan goldeki hatasını telafi etmiş oldu. Kısa sürede tekrar öne geçen Galatasaray oyuna tekrar ağırlığını koydu. 57.dakikada Emre Kılınç ceza sahası içerisinde vuruşunu yaptı kaleci son anda kornere tokatladı. 63. dakikada ise Emre, kalecinin büyük hatasında topu kaptı ve ceza alanında Diagne’ye oynadı. Golcü oyuncu müsait pozisyonda farkı ikiye çıkarttı: 1-3. Bu golle iyice rahatlayan Sarı-Kırmızılılar için maçın kalan kısmı antrenman havasında geçti. Önde kurduğu baskı ve sistemli oyunuyla sonuca giden Galatasaray rakibini deplasmanda 3-1 mağlup ederek Avrupa Ligi'nde 3. eleme turuna yükseldi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ